Sörlap hírek

Cimkéje miatt tiltanák be a Laverstoke-ot

Sörlap.Hu | 2012-10-30 18:10:59

A Ferrari Michael Schumacher előtti utolsó bajnoka, a címet 1979-ben megszerző Jody Scheckter F1-es karrierje után biogazdálkodásba fogott, mára Nagy-Britannia egyik legjelentősebb ilyen termelője.

A dél-afrikai születésű expilóta azonban most bajba került, ugyanis az általa gyártott sörök lekerülnek a brit üzletek polcairól, miután panaszok érkeztek a palackok címkéi miatt. Az iparági támogatottságú ún. "watchdog", azaz monitorozó szervezet, a Portman Group szerint a Laverstoke sör címkéjén szerelő mosolygós gazda - amelyet Scheckter fia, Freddy rajzolt apjáról még négyéves korában -, a kiskorúakat sörivásra csábíthatja. A probléma része, hogy a Laverstoke gazdaság nem alkoholos italai, gyümölcslevei is ugyanezzel a címkével kerülnek forgalomba, ez pedig szabályellenes.A forgalmazó boltoknak három hónapon belül el kell tüntetniük Scheckter sörét, ha ezt nem teszik meg, az akár az alkoholforgalmazási engedélyükbe is kerülhet.

Scheckter természetesen nem ért egyet: "Harcba szállok, mert ez a döntés egyszerűen nevetséges. El sem tudok képzelni olyan tinit vagy tízévest, akinek bejönnének a címkék. Nem a gyerekeknek áruljuk. Fel nem foghatom, hogy ép ésszel hogy lehet olyat kitalálni, hogy a címke alkoholfogyasztásra ösztönözné a kiskorúakat. Sokat bukhatok ezen."

Kapcsolat