Sörlap hírek

Nyalóka a sör mellé?!

Sörlap.Hu | 2012-11-28 10:57:03

Új strigulát húzhat Lali, de nem csak a büfékocsi plafonjára, hanem az Aranypéntekért járó díjak listájára is. A Kreatív csapata a BTL-alapú integrált kampány kategóriában Ezüst Lollipop díjjal jutalmazta a Dreher Sörgyárak Arany Ászok söréhez kapcsolódó aktivitást.

"Ízirájder öcsém, ízirájder!" - nincs olyan Üvegtigris rajongó, aki ne fújná kívülről a jobbnál jobb Üvegtigris poénokat. Tanúja lehetett ennek bárki, aki az augusztusi Budavári Sörfesztiválon meglátogatta az Üvegtigris büfékocsit, amely az Arany Ászok Aranypéntek aktivációjának reklámfilmjei helyszínéül is szolgált.

Kiemelkedő eredmény, hogy a 2011-ben már zajló kampány oly módon újult meg, hogy még több fogyasztót volt képes megszólítani és bevonni. Az Arany Ászok több ezer sörözőben futó Aranypéntek kampánya azonban újra felrázta a sörpiacot és megerősítette az Arany Ászok csapolt sörök körében elfoglalt vezető szerepét. A kreativitás, egyediség és minőségi kivitelezés mellett fontos hangsúlyozni a marketingaktiváció hatékonyságát is, hiszen az Arany Ászok 2011-ben 41%-os, majd az idei évben további 24%-os volumennövekedést ért el a hordós kiszerelésű sörök piacán. Ezt köszönhette annak, hogy a válság hatására eddig otthon maradó, de szórakozni vágyó fogyasztókat újra a sörözőkbe csalogatta, illetve a versenytársaktól is sikerült jó néhány fogyasztót átcsalni az Arany Ászok sörözőkbe. Marketing szempontból figyelemre méltó, hogy a kampány 42%-ról 60%-ra emelte a program ismertségét a sörfogyasztók körében.

A Human Telex magyar marketingügynökség által kidolgozott Aranypéntek - az elismerés napja nem csak a Kreatív Lollipop díj zsűrijének tetszett, hiszen idén már két rangos szakmai elismerésben részesült. Megkapta a reklámszakma Oscar díját, az Arany Effie-t, ami nem elsősorban a kreativitást, hanem a hatékonyságot és üzleti sikert értékelte, illetve az "Év promóciója 2011" Trade magazin különdíját is.

Kapcsolat