Sörpiaci hírek

Riasztó hírek Németországból

Sörlap.Hu | 2012-12-04 10:20:21

Németországot eddig a sörivók paradicsomának tartották, de úgy tűnik, a bor egyre jobban háttérbe szorítja a folyékony kenyeret, ennek egyértelmű bizonyítéka, hogy mára a világon a legtöbb bort Németország importálja.

A Handelsblatt című kereskedelmi napilap meglepő felmérést közölt a németek borfogyasztásáról. Az már köztudott, hogy a németek lassan leszoknak a sörivásról, ugyanis az ezredforduló óta rohamosan csökken az egy főre eső fogyasztás: míg 2000-ben még átlagosan 125 liter sört ittak, tavaly az évi fogyasztás már alig érte el a 100 litert.

A szomjúságot azonban oltani kell, és erre egyre többen választanak valamilyen bort. A Handelsblatt jelentése szerint tavaly már Németország importálta a világon a legtöbb bort. Ezzel egyidőben fokozatosan terjeszkednek a frankföldi, badeni és Rajna-melletti szőlőterületek. De fokozták a termelést két keletnémet folyó, a Saale és az Unstrut mentén is. Ez a két borvidék korábban csupán az NDK legfelsőbb pártvezetőségét látta el nemes nedűvel, de az ország újraegyesülése óta immár mindenki számára hozzáférhető az itteni bor.

Kapcsolat