Sörlap hírek

Közvetlen támogatás helyi kezdeményezéseknek a Heinekentől a természetvédelem jegyében

Heineken Hungária | 2012-12-13 08:51:25

Környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezések valósulhatnak meg abból a támogatásból, amelyet a Heineken Hungária Zrt. ajánlott fel a "Heineken Hungária Sopronért / Martfűért" jótékonysági program keretében. Az immár ötödik alkalommal megrendezett akció során a városlakók dönthettek arról, hogy milyen projekt valósuljon meg a felajánlásból. Sopronban a Soproni Polgárőr Egyesület és a Sopron Városi Tábor Alapítvány kapott összesen 4 millió forintot. Martfűn a Martfűi Városszépítő Egyesület és Martfű Város Önkormányzata nyert összesen 2 millió forintot.

A Heineken Hungária Zrt. 2008-ban indította útjára jótékonysági programját, amellyel a sörgyárainak otthont adó városokat kívánja támogatni. A támogatásra jelölés hosszas kiválasztási folyamattal járt, ahol számos tényező mellett figyelembe veszik a pályázók addigi tevékenységét, a városiak életére gyakorolt pozitív hatását, valamint a megjelölt célkitűzést is. Ebben az évben újítás, hogy a természetvédelem jegyében zajlott a program, azaz a versengő szervezetek célkitűzései e téma köré épültek.

Mindazok, akik részt vettek a döntéshozatalban november 8. és december 8. között adták le támogató voksaikat a program hivatalos weboldalain.

Sopronban a tavalyi évhez hasonlóan szoros verseny alakult ki, többször változott a szavazás állása, míg kialakult a végleges sorrend:
I. helyezett - Soproni Polgárőr Egyesület, akik a 2,5 milliós támogatást technikai eszközeik bővítésére, fejlesztésére fordítják, többek között az illegális szemétlerakók felszámolása érdekében.
II. helyezett - Sopron Városi Tábor Alapítvány, akik a tábor több mint 2,5 hektáros kertjének rendezésére, őshonos fafajták, cserjék, virágok ültetésére, parkosításra fordítják az elnyert összeget.

Martfűn is aktívan vettek részt a városlakók a szavazásban, aminek a következő lett az eredménye:
I. helyezett - Martfűi Városszépítő Egyesület, akik a 1,5 milliós támogatásnak köszönhetően elsősorban a Tisza-partot szeretnék rendbe tenni, virágosítással, padok elhelyezésével.
II. helyezett - Martfű Város Önkormányzata, akik a megnyert félmillió forintból környezetvédelemi fásítást, virágosítást végeznek a városban.

"Örömmel tölt el bennünket, hogy olyan fontos ügyek mellé állhatunk, mint az illegális szemétlerakók felszámolása, vagy a Tisza-part rendbe tétele. A környezet- és természetvédelem fontos ügy számunkra, melyet vállalaton belül és kívül is ugyanolyan kiemelten kezelünk." - mondta el Tóth Gergely, a Heineken Hungária Zrt. stratégiai kommunikációs menedzsere.

Kapcsolat