Sörlap hírek

Hol a határ az év végi mulatozásban?

Sörlap.Hu | 2012-12-20 13:55:29

Közeledik az év vége vele együtt a céges karácsonyi bulik, a szilveszter. Így talán most a leginkább időszerű, hogy a felelős alkoholfogyasztásról beszéljünk. Erre a következtetésre jutottak annak a kerekasztal-beszélgetésnek a szervezői, akik többek között a HeinekenHungária és a Kék Pont Alapítvány képviselőit, Fehér Balázst, a Carbonfools énekesét, Kiss Gergő olimpiai bajnok vizilabdázót és a Havervagy közösség illusztris tagjait hívták meg, hogy megosszák véleményüket a témáról. Arról, hogy kinek, milyen szerepe és felelőssége van a mértéktelen alkoholfogyasztás elleni küzdelemben.

Az év végi ünnepek alkalmával erőteljesen megnövekszik az alkoholfogyasztás. Ez általános tendencia, nem csak Magyarországon, hanem az egész világon így van. Ilyenkor mindannyian felszabadultan, örömmel koccintunk szeretteinkkel, barátainkkal. Azonban könnyen előfordul, hogymegfeledkezünk a mértéktartásról, aminek akár súlyos következményei is lehetnek. Különösen a fiatalok körében dívik a rohamivás, mely esetben egy-két óra alatt az eszméletvesztésig isszák magukat. Ezért fokozottan oda kell figyelnünk egymásra és arra, hogy felelősen és mértékkel fogyasszunk alkoholt.

Civil szervezet, énekes, rendező, olimpikon, fesztivál programigazgató, pilóta és alkoholgyártó együtt, közösen összefogva határozta el, hogy párbeszédet kezdeményez a témában. Az alapokat a Havervagy közösség (havervagy.hu) és a Heineken Hungária "Hol a határ?" elnevezésű,mértékletes alkoholfogyasztásról szóló programja adta. Ehhez csatlakoztak olyan beszélgetőpartnerek, akik valamilyen módon maguk is kapcsolódnak a témához, és hivatásuknak, ismertségüknek köszönhetően a felelősségvállalásról másképpen, hitelesebben és őszintébben tudnak beszélni.

Az este fő üzenete a szokásos csapásirányok helyett az volt, hogy túl sokat inni egyszerűen nem menő. A mértéktelen ivászat oda vezethet, hogy teljesen lemaradunk az este történéseiről, másokat, valamint magunkat is kínos helyzetbe hozhatjuk. Ezzel szemben, ha felelősen fogyasztunk alkoholt, jól érezhetjük magunkat és élhetünk a buli adta lehetőségekkel.

A vendégek között volt Fehér Balázs, a Carbonfools énekese; Dávid Ferenc, biopolitikai szakértő; Szabó Simon, rendező; Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója; Kiss Gergő, olimpiai bajnok vizilabdázó; Vajta Balázs, pilóta és Tóth Gergely, a HeinekenHungária stratégiai kommunikációs menedzsere.

A beszélgetés irányadó gondolatokat szeretne eljuttatni minél szélesebb réteghez, ezért az esemény alatt egy stáb rögzítette az elhangzottakat, amelyből nemsokára egy kisfilm is készül. Ez felkerül majd a legnagyobb videómegosztó és közösségi oldalakra, így várhatóan sokakhoz eljut majd.

A programmal kapcsolatos információk awww.holahatar.hu oldalon találhatók.

Kapcsolat