Sörlap hírek

Öt és félmillióért elárasztja a pécsi sör a várost

Sörlap.Hu | 2012-12-26 08:14:12

A pécsi önkormányzat szerződést köt a Pécsi Sörfőzde Zrt.-vel: ezentúl intézményeiben és rendezvényein a cég söreit lehet majd főként megvenni. Hárommillióval támogatják cserébe a rendezvényeket.

Keretszerződést ír alá a pécsi önkormányzat és a Pécsi Sörfőzde Zrt. A tervek szerint a sörfőzde részbeni kizárólagosságot kapna az önkormányzat, annak intézménye vagy kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságok által szervezett rendezvényekre, a tulajdonában álló gazdasági társaságok által üzemeltetett és bérletben kiadásra kerülő vendéglátó egységeire, valamint a Zsolnay Kulturális Negyedben megnyíló vendéglátóegységekre. A részbeni kizárólagosság azt jelenti, hogy 80-20 arányban lehet majd sörfőzdés illetve más cég terméke a helyeken. A város a sörös céget a rendezvények kiadványain reklámozni fogja.

A város 2 millió forintot kap a Pécsi Sörfőzdétől a Pécsi Kulturális Központ (Örökség fesztivál, Sétatér stb.) és 1 milliót a ZSÖK rendezvényeire. További 2,5 millió forintot ér meg a Zrt.-nek, hogy a Zsolnay Kulturális Negyedben megnyíló vendéglátóegységekben és az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok (itt leginkább a Holding) által üzemeltetésre és bérletbe kiadásra került és kerülő vendéglátó egységre vonatkozóan a kizárólagosságot figyelembe véve törekszik megkötni. Lefordítva: a legtöbb helyen Szalont és Pécsi sört lehet majd kapni a városban.

Kapcsolat