Sörlap hírek

Tiszteletbeli sörfőző lett az In Flames énekese

Sörlap.Hu | 2013-01-24 16:58:19

A svéd In Flames metalzenekar énekese, Anders Fridén a múlt hónapban meglátogatta a denveri Great Divide Brewing sörgyárat, amely termékeit évek óta a Great Brands nevű viszonteladón keresztül teríti Svédországban. S ha már ott járt, meg is választották tiszteletbeli sörfőzőnek. A szóban forgó importőr cég egyébként egy, a sörfőzésre specializálódott svéd viszonteladó, mely számos Amerikában gyártott különleges főzetet (Avery, Left Hand, Oskar Blues, Ska, stb.) kínál a piacon.

Andres - aki már több alkalommal is kijelentette, hogy a jó sörök nagy rajongója - nemrégiben vette fel a kapcsolatot - pont a Great Brandsnél dolgozó barátja segítségével -a Great Divide tulajdonosával Brian Dunn-nel. Az ismeretségből hamarosan barátság lett, és amikor Chris Kirk sörfőző meghallotta, hogy az In Flames a városukba jön, meghívta Anderst a sörgyárba.Az invitálás persze nem csupán protokoll jellegű volt, hiszen Anders Fridén feladata nem kisebb volt, mint hogy segítsen összeállítani a végső kísérleti stádiumban lévő HeyDayt - a sörfőzde új, belga világos sörét, mely tavasszal fog piacra kerülni.

S hogy honnan az ötlet, miért pont Anders Fridén? A válasz viszonylag egyszerű: az énekes már régóta kacérkodik a sörfőzéssel, nemrégiben a FrEQency néven forgalomba kerülő sörök születésénél bábáskodott."A zene és a sör olyan kibaszottul hasonló" - jegyezte meg Fridén. "Beletesszük a szívünket és a lelkünket abba, amit csinálunk, és ugyanezt teszik ezek a srácok is. Nagykövetek vagyunk. Ez az egész a szerelem kiterjedése... az élet túl rövid ahhoz, hogy szart igyunk."Az In Flames egy svéd zenekar, mely 1990-ben alakult Göteborgban. Az 1990-es évek közepén feltűnő melodikus death metal vonal egyik alapítója, és máig legsikeresebb képviselője. Eddigi pályafutásuk alatt tíz nagylemezt adtak ki, melyek közül az utóbbiakon már modern elemekkel átszőtt, alternatív hangvétel is helyett kapott a death metal mellett. Az In Flames nemcsak a dallamos death metalra volt felbecsülhetetlen hatással, hanem a metalcore képviselőire is. A zenekar az 1990-es évek végétől az egyik legnépszerűbb metalzenekarnak számít. Világszerte több mint 5 millió albumot adtak el.

Kapcsolat