Jártunkban, keltünkben

Borsodi Kézműves Sörfesztivál Miskolcon

Sörlap.Hu | 2013-04-29 10:13:25

Május 3. és 5. között rendezik meg a Borsodi Kézműves Sörfesztivált Miskolcon, a Szinva-teraszon. A megyei kisüzemi sörfőzdék találkozójának másodszor ad otthont a megyeszékhely belvárosa.

A kisüzemi sörfőzdék találkozóján olyan, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő sörfőzdék kínálatából válogathatunk, mint a Zip's, a diósgyőri Gyertyános, a HBH Kazincbarcika, a Mályi Ászok vagy a Serforrás. A sörválaszték a hagyományos kézműves világostól a gyömbéresen, a banánoson, a meggyesen át egészen a csokoládés sörkülönlegességekig terjed, némi kísérletezés és kóstolgatás után mindenki megtalálhatja a kedvére való seritalt.

Az ital mellé sörkorcsolya is dukál, a Szinva-teraszon felállított színpadon pedig kellemes zene szól majd.

Május 3-án, pénteken este a Miskolci Illés Emlékzenekar ad koncertet, műsoruk címe stílszerűen "Lökd ide a sört" lesz.

Szombaton, a 2013. évi "Magyar Jazz Ünnepén" lágy muzsika hangjaira ízlelhetjük a jobbnál-jobb, különlegesnél-különlegesebb főzeteket. A miskolci Buri Jenő és Szirmai Zoltán zenészek műsora után a Magyar Jazz Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Jazz Nagykövetei című nagyszerű produkciónak tapsolhat a közönség. A jazzkonzílium mélyen belenyúl a kubai-amerikai jazz sztenderdek rejtelmeibe, legsötétebb zugaiba, olyan feldolgozásokat játszanak, amelyek ízében jelen van Kuba és Amerika is. A barátság és a muzikalitás segítségével káprázatos estét garantálnak a jazz nagykövetei: Elsa Valle (ének), Winand Gábor (ének, szaxofon, fuvola) és Szakcsi Lakatos Béla (Roland zongora).

Vasárnap a Régiségvásár közönségének kínálják termékeiket a borsodi sörfőzők. A fesztivál látogatása ingyenes.

Kapcsolat