Jártunkban, keltünkben

Több százan látogatták meg a Borsodi Kézműves Sörfesztivált

Sörlap.Hu | 2013-05-06 13:51:31

A borsodi kisüzemi sörfőzdék kínálatával a középpontban második alkalommal adott otthont Miskolc a Borsodi Kézműves Sörfesztiválnak, mely péntektől vasárnapig nyújtott kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődő sörkedvelők számára. A Szinva teraszon megtartott rendezvényt több százan látogatták meg az első két napon, de sok sör fogyott a Miskolczi Vásár napján is.

Mint Némedi-Varga Zoltán, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, annyiban volt más az idei Borsodi Kézműves Sörfesztivál az előzőhöz képest, hogy míg tavaly az ország minden részéből hívtak és vártak sörfőzdéket, addig idén úgy állapodtak meg a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületével, hogy ebben az évben a megyei sörfőzdékre koncentrálnak. Az országban egyébként mintegy 50 kisüzemi sörfőzde van, ebből tíz található a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Idén négy sörfőzde 20 féle söre várta az érdeklődőket a Szinva teraszon péntektől vasárnapig, a Zip's, a diósgyőri Gyertyános, a Mályi Ászok és a Serforrás söreit kóstolhatták meg az érdeklődők. Szintén változás tavalyhoz képest, hogy akkor pusztán kiegészítő program volt a zene, míg ezúttal jóval nagyobb teret szántak neki. Ennek megfelelően május 3-án, pénteken a Miskolci Illés Emlékzenekar adott koncertet a teraszon, 4-én, szombaton pedig a Jazz Nagykövetei léptek fel Miskolcon. A Magyar Jazz Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap segítségével ugyanis a kubai, amerikai jazz világába kalauzolta az érdeklődőket Elsa Valle kubai énekesnő, Winand Gábor énekes, szaxofonos és fuvolás, Szakcsi Lakatos Béla zongorista és Kőszegi Imre dobos.

A látogatottságot illetően pontos adatokkal természetesen nem tudtak szolgálni a szervezők, annyi azonban bizonyos, hogy pénteken és szombaton többszáz ember látogatott el a Szinva teraszra, vasárnap pedig a Miskolczi Vásár miatt is rengetegen voltak. Többen jelezték, hogy a nyár folyamán tarthatnának a teraszon hasonló programokat, mivel nagyon jól néz ki ennyi emberrel a terasz.

Kapcsolat