Sörlap hírek

Sörmaraton: 280-szor poharaztak 24 óra alatt

Sörlap.Hu | 2013-07-03 10:47:58

280 kocsmát jártak végig a Non-stop Sörmaraton résztvevői szombat reggeltől vasárnap reggelig Budapesten. Ha már ott jártak, ittak is egy jó pohár sört, ezzel pedig világrekordot állítottak fel.

A rekordkísérletre egy 13 fős társaság vállalkozott, akik többsége vendéglátóhelyekkel foglalkozó blogok szerkesztőiből és azok törzsolvasóiból került ki. Köztük volt a szegedikocsmak.blog.hu bloggere, Szabó Zsolt is, aki elmondta: "Engem választottak a második legjobb ivónak, mindent húzóra ittam, a végén pedig még néhány korsóra is futotta az erőmből".

A társaság a város hat kerületét érintve haladt, de autót és tömegközlekedési eszközt nem használhatott. "Gyakorlatilag teljesítménytúráztunk, az utolsó állomásoknál minden percet megragadtam, hogy leüljek, de nem az elfogyasztott italmennyiség miatt" - mondta Szabó Zsolt.

A Non-stop Sörmaraton minden állomását fotókon és jegyzőkönyvben is dokumentálták, a kocsmajárásról pedig rendszeresen jelentkeztek hírekkel egy internetes rádióban. A csapat tagjai a 280-as szám elérésekor úgy döntöttek, elég volt, így a határidő előtt 6 órával befejezték a túrát. Addig is fejenként mintegy 22 pohár sört, azaz mintegy 6 és fél litert fogyasztottak, szabály szerint csak egy valakinek kellett hörpinteni mindenhol.A korábbi rekordot egy amerikai fiatalember és 12 társa állította fel, a magukat Szomjas 13-nak nevező csapat két évvel ezelőtt 250 New York-i pubot látogatott meg, a szabályoknak megfelelően egy-egy tagjuk mindenhol ivott fél pint, azaz körülbelül 2 és fél deciliter sört. A főszervező menet közben így kommentálta azt a rekordot: "Néhány embernek valódi problémái vannak, én meg azon aggódom, hogy időben odaérjünk a következő kocsmába."

Kapcsolat