Sörlap hírek

Diplomás sörfőző mestereket képeznek

Sörlap.Hu | 2013-08-08 07:44:13

A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara tavaly nagy sikerrel indította el az ország első, diplomával elismert pálinkamester-képzését. Idén újabb szakirányú továbbképzés indul - ezúttal a sörösök számára.

A képzés célja, hogy a Corvinus Egyetem hozzájáruljon a sörágazat szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez. A képzés természetesen nyitva áll azok számára is, akik a kapcsolódó területeken - kereskedelemben, vendéglátásban - dolgoznak, vagy "értő" fogyasztóként szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a sörkészítés világáról.

Az egyetem a képzést úgy építette fel, hogy munka mellett is elvégezhető legyen, ugyanakkor a résztvevők a piac által elvárt, magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, korszerű gazdasági, marketing és jogi ismereteket kapjanak, s ezek mellett elmélyült betekintést szerezhessenek a sörfogyasztás kultúrájába és történetébe is. A képzés résztvevői az Élelmiszertudományi Kar kitűnően felszerelt laborjaiban és saját tanüzemében mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat.

A hallgatók alkalmasak lesznek egy sörfőző üzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját sörfőzde irányítására is.

Az oktatásra augusztus 31-ig lehet jelentkezni. A képzés részletes adatai a www.sorfozomester.hu honlapon találhatók.

Kapcsolat