Sörpiaci hírek

Eladó a Csobánkai Kézműves Serfőzde

Sörlap.Hu | 2013-08-25 08:22:52

55 millió forintért árulják a Csobánkai Kézműves Serfőzdét. Majoros Gábor sörfőző mester az Indexnek elmondta, családi okok miatt döntöttek az eladás mellett. A főzde felső erjesztésű sörökben utazik, a hagyományos típusok (ale, bitter, porter, stout, IPA) mellett igyekeztek a csobánkai sörfőzés hagyományait is feleleveníteni.

Az árban benne van egy 60 négyzetméteres ingatlan 80 négyzetméteres terasszal, a nemzeti park mellett lévő telekkel, malátaraktárral. A teljes berendezést is eladják, a főzőüstöt, szűrőkádat, örvénykádat, vezetékeket és hűtőrendszert.

A söröket hét 800 literes tartályban erjesztik, Majoros elmondta, ha szükség van rá, bizonyos sörfajtából akár naponta 800 litert képes termelni az üzem.

A kis üzemek célja persze nem a minél több sör legyártása, hanem az, hogy mindig újabbat és érdekesebbet főzzenek. A nagy gyárak 100 milliós reklámkeretével nem tudnak versenyezni, viszont egész kicsiben tudnak tesztelni újdonságokat: lefőznek 50 litert, megkóstoltatják a vendégkörrel, ha ízlik, akkor főzik tovább.

Egy-egy sörfőzde palettája tucatnyi fajta különleges sörből áll. A Csobánkai főzde például olyan söröket gyártott, mint például a Csobánkai Öregsör, a Fekete Bárány, a PastorAle, vagy a Betyár.

Forrás: Index.hu

Kapcsolat