Jártunkban, keltünkben

Közeledik a sör és a fúvószene ünnepe

Sörlap.Hu | 2013-09-13 12:50:16

Egy hét múlva, szeptember 20-21-én rendezi meg a Kanizsa Turizmusáért Egyesület a II. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenekari Találkozót. A kétnapos program még a tavalyinál is jóval sokszínűbb kulturális-gasztronómiai érdekességekkel invitálja az érdeklődőket az Erzsébet téren tartandó immár tradicionális helyi sör- és fúvószenei ünnepre - a részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

A kezdeti sikereken felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy - nemcsak látogatottságában - hanem még a program kavalkád tekintetében is felülmúlják a 2012-es sörfesztivált és fúvószenekari találkozót. Magyar Ferenc, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke kihangsúlyozta, hogy a rendezvény alapkoncepciója idén is az, hogy a rendkívül nagy kulturális értékkel bíró fúvószenére, s nem utolsó sorban a fúvósok munkájára felhívják az emberek figyelmét. Ehhez kapcsolódóan Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar vezetője örömét fejezte ki az iránt, hogy azokat a zenekarokat láthatják vendégül városunkban, akikkel már évek óta szoros baráti-zenei kapcsolatban állnak. A fesztiválra még a határon túli Gorican-ból is érkeznek fúvósok, amatőrök és profik egyaránt színpadra lépnek.Lánczos Attila, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnökségi tagja szerint sörkínálat tekintetében is felül szeretnék múlni a tavalyit, idén például több mint 60 féle sörrel, hazai és nemzetközi márkájúakkal egyaránt találkozhatnak a standokon a fesztiválra érkezők. Szintén kuriózum, hogy az idén 100. születésnapját ünneplő Centrál Hotelben kiállítás nyílik, mely bemutatja a sörgyártás múltját különböző, akár 100 éves relikviák révén. A tárlatvezetésben szintén szakember működik közre, Bajnóczi Sándor, az egykori Kanizsai Sörgyár sörfőző mestere érdekes sztorikat, történeteket oszt meg a látogatókkal.

Dr. Koncz Zsolt - szintén a Kanizsa Turizmusáért Egyesület részéről - elmondta, a fedett sörsátorban egymást váltják majd a fellépők, a teljesség igényével még sramli (s)örömzenével, eredeti skót dudás muzsikával és különböző, éjszakába nyúló programokkal is készülnek. Míg a felnőttek mulatnak, a legfiatalabb korosztálynak sem kell unatkoznia, őket "játékszigettel" várják a fesztivál-kavalkádra.

Kapcsolat