Jártunkban, keltünkben

Több mint száz féle sörrel nyit az első magyar Oktoberfest

Sörlap.Hu | 2013-10-01 16:51:00

München, Párizs, Edinburgh, Sydney és Washington után most először kerül megrendezésre a világ legnagyobb sörünnepe, az Oktoberfest Budapesten. A rendezvény Budapest egyik legkedveltebb és leglátogatottabb családi-szabadidős területén, a Kopaszi gáton, 2013. október 11-13 között lesz látogatható. Az ingyenesen látogatható sörünnepen több mint száz féle hazai és külföldi sör, valamint gasztronómiai standok várják az érdeklődőket.

A kínálatban 18 százalékos elixír, banános, keserű csokis, fekete és indiai sör is szerepel. A fesztiválon a magyar kézműves sörfőzdék felhozatala mellett nemzetközi manufaktúrák is kiállítják termékeiket, de egyebek mellett lesz pubok utcája, borudvar, pálinkaterasz és világkonyha is.

Az esemény fő helyszínének számító kultúra főutcájában magyarországi és nemzetiségi színházak, művészeti társulatok, könyvkiadók és kézművesek is jelen lesznek, a kicsiket pedig mesesarok várja - közölték az esemény szervezői.A rendezvényen emellett lesz sörivó- és főzőverseny, amelyre bármilyen, sör hozzáadásával készült bográcsos étellel lehet nevezni.

A programsort a müncheni Oktoberfest hagyományaihoz híven mezőgazdasági vásár is gazdagítja, valamint felbukkannak olyan érdekességek is, mint például a forró sörkoktélokat árusító koktélautó, a libazsírkoktélos pult vagy az Air Emotion, amelynek segítségével madártávlatból is megtekinthető a fesztivál.

Az esemény helyszínére az Erzsébet térről indulnak ingyenes buszjáratok, a résztvevők egy pikoló sört is kapnak ajándékba.

Kapcsolat