Sörpiaci hírek

Trooper - milliós határokon túl

Sörlap.Hu | 2013-10-17 14:26:13

A gyártó Robinsons sörgyár nemrégiben bejelentette, hogy már több mint egymillió korsónyi Iron Maiden sört exportáltak a világ minden pontjára. Mint ismeretes, a sört a kezdetekkor csak az Egyesült Királyságban lehetett kapni, két hónapja azonban, a világ bármely táján - így az Egyesült Államokban vagy Magyarországon is - beszerezhetik a Trooper-t a sör és metal fanatikusok.

Az export mellett egy másik milliós határt is átlépett az eredeti kislemez borítójával díszített ale: mára összességében több mint 2.000.000 pint fogyott el a világ országaiban. (Amint arról mi is beszámoltunk, a zenekar is alaposan hozzájárult ehhez, hiszen nemrégiben fejeződött be nagyszabású turnéjuk, ahol 5464 üveggel gurítottak le torkukon a Trooperből.)

"A sör nagyon karakteres, ízletes és minőségi, de azt nem gondoltuk, hogy elérjük a kétmilliós eladást kevesebb, mint fél év alatt. Tudomásunkra jutott az is, hogy a Trooper által nagyon megugrott a többi világos sör forgalma is. Azoknak a kocsmáknak, melyekkel leszerződtünk, 8%-al ugrott meg a söreladási aránya. Az Egyesült Királyságba bevezetni egy új sört, egy nagyon nehézkes folyamat, de azt gondolom, hogy jó úton haladunk." - jelentette ki Oliver Robinson, a sörgyár vezetője.

Kapcsolat