Sörlap hírek

Átmeneti a Szalon-hiány Pécsett

Sörlap.Hu | 2013-10-28 15:33:47

Skandalum! Az elmúlt időszakban többen is panaszuknak adtak hangot, mely szerint botrányos, hogy nem kapni pécsi sört a baranyai megyeszékhelyen, a folyékony kenyér otthonában. A Dunántúli Napló megpróbált utánajárni az okoknak.

- Való igaz, hogy az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi lánc üzleteinek polcairól kereskedelempolitikai okokból átmenetileg lekerült a Szalon, máshol viszont folyamatosan kapható volt az elmúlt időszakban is. Nem kell tehát semmi rendkívülire gondolni - jelentette ki Román Attila, a Pécsi Sörfőzde Zrt. kereskedelemért és marketingért felelős vezetője. - Akik pedig kizárólag az említett lánc hipermarketjeiben vásárolnak, azok számára jó hír, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, és várhatóan november közepétől már ott is vásárolhatóak lesznek a termékeink.

A cég operatív irányítását részben átvevő menedzser - a vezetői feladatokat továbbra is a tulajdonosokat képviselő Wenckheim István látja el - néhány hete igazolt a sörfőzdéhez. A tavaly érkezett, ugyancsak kereskedelmi és marketingigazgatóként dolgozó dr. Várady Zsolt azért távozott - a külső szemlélők számára váratlanul - a sörfőzdétől, mert lejárt a határozott időre kötött szerződése.

Mint Román Attila hangsúlyozta, a cég folyamatosan termel, sőt, jó ütemben haladnak a különböző termékek fejlesztésére irányuló munkálatok. A sörfőzde nem változtatott tehát azokon a korábbi elképzelésein, amelyek a meglévő termékek megújulására, illetőleg új sörök és sörtartalmú italok fejlesztésére irányulnak.

Idén májusban még az előző cégvezető arról tájékoztatott, hogy a söripar számára meglehetősen gyengére sikerült szezonkezdet, a fogyasztás visszaesése miatt nem kizárt, hogy csökkenteni kell a társaságnál a foglalkoztatottak létszámát.

- A fogyasztás visszaeséséért az időjárás alakulása mellett a sörtermékek jövedéki adójának emelése is okolható. A piac többi szereplőjéhez hasonlóan a Pécsi Sörfőzde is kénytelen volt beépíteni az adóváltozás hatásait az áraiba. Az áremelkedést a piac nehezen viseli, értékesítési és beszállítói partnereinkkel is tárgyalásokat kezdeményeztünk, valamint akciótervet dolgoztunk ki a fogyasztás ösztönzésére - mondta akkor dr. Várady Zsolt.

Román Attila elmondta, hogy a cég alkalmazotti létszáma most is kétszáz fő körül van, tehát nem volt szükség leépítésre.

Kapcsolat