Sörlap hírek

Mindig jó sört mindenkinek!

Bigfoot Sörfőzde | 2013-12-09 19:18:15

Lenyűgözve figyeljük a magyar sörszcéna robbanásszerű fejlődését, és látva a számtalan új kézműves sörökre alapozott kocsma indulását, úgy éreztük, egyre nagyobb szükség van egy megbízhatóan jó minőséget kínáló sörfőzdére. Nagy örömmel és kíváncsisággal figyeljük, ahogy Budapesten és Magyarország nagyobb központjaiban egy újfajta, 21. századi sörkultúra kezd kialakulni, és úgy éreztük, nem maradhatunk ki a jóból. Ezért 2013-ban elkezdtünk dolgozni azon, hogy egy vadonatúj sörfőzdét alapítsunk az egyre növekvő szomjúság kielégítésére.

Így született a BigFoot Sörfőzde, ami végül idén novemberben lépett ki a rivaldafénybe. A Pest megyei Domony településen működő főzde szakít a huszadik századi magyar sörfőzés nyomasztó egyhangúságával és nem fog a domináns német hagyomány szerint lágersöröket főzni, csakis felsőerjesztésűeket, melyek sokkal nagyobb teret kínálnak a sörfőző kreativitásának, a különféle izgalmas ízekkel való játéknak. A felsőerjesztésű sörök világát ma mindenekelőtt amerikai, angol és belga mintára képzelik el az emberek, és persze mi is. De közben titokban meg vagyunk győződve róla, hogy ha elég jól végezzük a munkánkat, akkor ebben az ősibb és talán autentikusabb, őszintébb sörfőzési stílusban is megtaláljuk a saját, csak ránk - a BigFoot-ra és a magyar sörivókra - jellemző ízvilágot.

Ennek jegyében már a kezdő szortimentünket is úgy hangoltuk, hogy egyszerre legyen lefegyverzően ízes és finom, és közben mégis ismerős, barátságos. Nem toltuk túl a komlót, nem döntögetünk rekordokat, nem sokkolunk meglepő különlegességekkel. Mi más célt tűztünk ki magunk elé: mindig jó sört csinálni mindenkinek!

Kiemelt törekvésünk vevőink elismerésének elnyerése, az általuk megfogalmazott értékelések minél alaposabb felhasználása, igazodva az értékes hazai hagyományokhoz és a korszerű nemzetközi irányvonalhoz. Bízunk benne, hogy a visszajelzések segítségével a megfelelő irányba tudjuk irányítani söreink ízvilágának, jellegének fejlődését. Ennek elengedhetetlen formája az évszázados gyakorlat továbbvitele, azaz a tiszta alapanyagoknak alkalmazása: ezek a maláta, a komló, az élesztő és a jó minőségű ivóvíz.

Cégünk menedzselését és szakmai irányítását Branda Gyula látja el: - Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a kilencvenes években induló magyarországi sörfőzdék életének alakulását közvetlen közelről kísérhettem figyelemmel. Ez azt jelenti, hogy a legkülönfélébb kisebb és nagyobb szakmai munkálatokban vettem részt. Az ország számos sörfőzdéjében megfordulhattam, hogy ott tevékenyen segítséget nyújtsak, vagy új lehetőségeket ismerjek meg. Van rálátásom a sörpiac emelkedő jó szakaszaira, de rossz ciklusaira is. Szerencsére mára elmondhatjuk, hogy ez a piac megfelelő pozícióba jutott, és bízom benne, hogy partnereinknek / vevőinknek és saját magunknak is számtalan örömet és lehetőséget tartogat. Lehetővé vált, hogy egy most kínálkozó bíztató lehetőséggel éljek. A legjobb itthoni szakemberek támogatásával, valamint kétéves angliai tartózkodásom alkalmával összegyűjtött benyomások segítségével, az élelmiszeripar eme nemes szomjoltóját végre igazi kézműves termékekké léptethessem elő. Reményeim szerint munkánk minden sört szerető és abban kételkedő ember tetszését el fogja nyerni.

Kapcsolat