Sörlap hírek

Sörgyári adomány

Sörlap.Hu | 2013-12-12 17:29:49

A soproniak szavazatai alapján a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány nyerte el idén a "HeinekenHungária Sopronért" jótékonysági program fő támogatását - hangzott el a HeinekenHungária és Sopron város önkormányzata december 12-én, a soproni városházán megtartott közös sajtótájékoztatóján.

Az Erzsébet Kórház a 2,5 millió forintos adományt 150 darab, kórházi ágyakhoz szükséges speciális matrac beszerzésére költi. A második helyezett Hova Tovább Alapítvány 1,5 millió forint értékű adományban részesül, amelyet a gyógypedagógusok munkájának támogatására, mozgásfejlesztéshez szükséges speciális eszközeinek korszerűsítésére fordít. A szervezet rászoruló családok balatonmáriafürdői nyaralását, egy szobabicikli és egy speciális háromkerekű bicikli megvásárlását is ebből a forrásból finanszírozza majd.

Az immár hatodik alkalommal megrendezett jótékonysági akció keretében a HeinekenHungária Sopronnak és Martfűnek - illetve a vállalat gyárainak otthont adó városok civil szervezeteinek - juttat több millió forintos támogatást, hogy javítsa az ott lakók életminőségét. A vállalat a program fővédnökeinek, a városok polgármestereinek javaslatát figyelembe véve nevez meg minden évben három, támogatásra érdemes közhasznú alapítványt, majd a lakosok szavazatai alapján döntik el, hogy mely kettő részesüljön a pénzadományban. Idén Sopronban a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány, a Sopron Segít Közalapítvány és a Hova Tovább Alapítvány mérette meg magát az internetes szavazáson. A rendszerint kiemelkedő népszerűségnek örvendő akcióban idén is sokan adták le voksaikat. A győztes Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány 4206, a második helyezett Hova Tovább Alapítvány 3147, a harmadik Sopron Segít Közalapítvány 1552 szavazatot szerzett.A sajtótájékoztatón a támogatásban részesülő szervezetek Diós Lászlótól, a HeinekenHungária HR igazgatójától vették át a pénzadományokat - jelképesen egy óriási csekk formájában. Diós László az eseményen elmondta: "A HeinekenHungária számára fontos, hogy élő és intenzív kapcsolata legyen a neki otthont adó városok lakóival és önkormányzataival. Az elmúlt hat évben Sopronban 9 alapítványt támogattunk összesen 18 millió forint értékben, ezzel mi is alakítóivá váltunk a környezetünknek. Nagy örömünkre szolgál, hogy jótékonysági programunk egyre népszerűbb Sopronban. A jövőben is szeretnénk hozzájárulni a város fejlődéséhez."

Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere a város nevében köszönte meg a Heinekensokéves támogatását. Elmondta: Sopronnak fontos jelképe a soproni sör. "Az 1895-ben alapított patinás sörgyár 6 évvel ezelőtt olyan példaértékű kezdeményezéssel rukkolt elő, amit mi azóta is minden évben kiemelten támogatunk. Az alapítványoknak nyújtott segítségen keresztül Sopron város polgárainak élete is jobbá, szebbé válik."

Az eseményen részt vett Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője is, aki elmondta: "A város, a régió és a sörgyár is a folyamatos fejlődés elkötelezett híve, így örvendetes, hogy az együttműködés továbbra is töretlen. Az ünnepek közeledtével felértékelődnek az emberi gesztusok, a segítségadás, az egymásra figyelés, amelyekhez ez a jótékonysági program is nagyszerűen illeszkedik."

A HeinekenHungária Sopronért jótékonysági akció keretében tavaly a Soproni Polgárőr Egyesület kapott 2,5 millió forint támogatást, amelyet gépjárművek finanszírozására, gépjármű-felderítő eszközök beszerzésére, illetve garázsok vásárlására fordítottak. A város másik nyertese a Sopron Városi Tábor volt. A szervezet a 1,5 millió forintos adományt a tábor megszépítésére költötte. Az elmúlt években, a Heinekenadományainak köszönhetően többek között új életmentő eszközök kerültek a Soproni Mentőállomásra, tűzvédelmi kesztyűket vásároltak a helyi tűzoltóságnak, új zenekari egyenruhát kapott a városi fúvószenekar, speciális technikai eszközöket a helyi polgárőrség és a rendőrség, parkrendezési, városszépítési munkákat végeztek el, és nagycsaládosok mehettek el több napos kirándulásra.

Kapcsolat