Sörlap hírek

Stratégiai Heineken

Sörlap.Hu | 2014-02-20 17:02:42

A magyar-holland gazdasági kapcsolatok fontosságát emelte ki csütörtökön Sopronban Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, amikor stratégiai együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot ír alá a Miniszterelnökség képviseletében Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke és a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Szijjártó Péter elmondta: a magyar gazdaság növekedése szempontjából kiemelten fontos a magyar-holland gazdasági együttműködés, ugyanis mára 9,5 milliárdos összeggel, a harmadik legtöbb befektetés Hollandiából érkezik Magyarországra, tavaly pedig Hollandia Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere volt, közel ötmilliárd eurós forgalommal.

Joris Huijsmans, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: a cég életében mindig megkülönböztetett helyen szerepelt Magyarország, a 120 éve alapított soproni üzem pedig mára az ország legnagyobb kibocsátású sörgyára lett.

Megemlítette: az üzem bekerült azon legjobbjaik közé, amelyek gyárthatják a Heineken márkát. A termelése és logisztikai kapacitása alapján ez a kilencedik legnagyobb üzemük, amelyből a régió hat államába szállít az országban mintegy 550 embert foglalkoztató társaság.

Kapcsolat