Sörlap hírek

A Borsodi szponzorálja a Diósgyőrt

Sörlap.Hu | 2014-03-03 10:09:18

A DVTK szezonindító szurkolói összejövetelén jelentették be, hogy hosszútávú szponzorációs szerződést írt alá a DVTK és a Borsodi. A szerződés értelmében nemcsak a csapat mezére kerül fel a Borsodi logója, hanem egyéb változásokra is sor kerül. Például a felújítás előtt álló Diósgyőri Stadion látványos dekorációt kap, és természetesen Borsodi Sört fogyaszthatnak a szurkolók a stadion kerítésein belül is.

"A DVTK támogatásával hozzá szeretnénk járulni a Borsodi szülőhazájának fejlődéséhez, és ezen keresztül is szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a hazai pálya, a régióban élő Borsodi rajongók mennyire fontosak a számunkra" - nyilatkozta Balássy Árpád, a Borsodi Sörgyár marketing vezetője.

A Borsodi hosszútávú elkötelezettségét hangsúlyozza a több évre szóló szerződés aláírásával, amelynek részeként nemcsak a csapat válhat sikeresebbé, hanem olyan újításokra, szórakoztató programokra is sor kerül, amelyek a szurkolás élményét teszik teljesebbé. Nagyon fontos változást is hoz ez az együttműködés, hiszen a szurkolók immár nem csak a Stadion környékén lévő szórakozóhelyeken, hanem a kerítésen belül is hozzájuthatnak majd kedvenc Borsodi sörükhöz.

A Borsodi számára nagyon fontos, hogy a régió legkedveltebb söreként azzal ajándékozza meg a labdarúgást szeretőket, hogy a legnagyobb és legsikeresebb csapatot, a DVTK-t, főszponzorként segíti a még magasabbra jutásban.

Zárszóként az "Együtt vagyunk, győzni fogunk" szurkolói mondattal bíztatta Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője igazgatója a szurkolói ankét több száz fős közönségét, hogy a csapat a vasárnapi, DVSC elleni szezonnyitó mérkőzésen minél jobb eredményt érjen el.

A DVTK támogatásán túlmenően, a hazai pályán is tovább erősít majd a Borsodi. Az elkövetkező időszakban olyan regionális események, kezdeményezések mellett is találkozhatunk majd a Borsodival, amelyeken keresztül ki tudja kifejezni köszönetét a sörfogyasztók lojalitásáért.

Mindeközben megalapozatlannak és jogellenesnek tartja az eddigi szerződés felmondását a Dreher Sörgyárak Zrt. Mint ismeretes az egyesület és a Dreher 2012 tavaszán kötöttek három évre, 2015. március 31-ig szóló szerződést, mely ártelmében a budapesti sörgyár gyártja és forgalmazza a DVTK-sört, illetve marketingkommunikációs támogatást nyújt a termékhez. Szintén a megállapodás része, hogy minden eladott DVTK-sör árából meghatározott rész, átlátható módon a klub bevételét gyarapítja.

A Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője, Tóth Valentin a boon.hu oldalon elmondta, hogy a klub tavaly decemberben jelezte, hogy a szerződést felmondja. A sörgyár ezt megalapozatlannak és jogellenesnek tartja, ezért bírósági peres eljárás megindítása van folyamatban.

A tavaly év végi adatok szerint a szurkolók a sör elfogyasztásával mintegy tízmillió forintot gyűjtöttek össze a klub számára. A Dreher Sörgyárak Zrt. havi részletekben utalta át az összeget a csapatot működtető gazdasági társaságnak, és eddig minden vállalását teljesítette.

Kapcsolat