Sörlap hírek

Kisebb lesz a Heineken

Sörlap.Hu | 2014-04-08 12:49:30

A Heineken félliteres palackját hiába keressük a boltok polcain egy ideje, a 0,33-as üveges és dobozos kiszerelés mellett csak a fél literes dobozos változat kapható ugyanis. A miértre természetesen megvan a válasz: a kiszerelés változása miatt tűntek el a polcokról a nagy üvegek, hamarosan ugyanis csak 4 decis változatban fogják forgalmazni az üveges Heinekent.

Valószínűsíthető, hogy a 0,33 literes kisüveges kiszerelés is megszűnik ezzel: egyrészt nem tűnik indokoltnak a mindössze bő féldecivel eltérő csomagolást is a polcokon tartani, másrészt a boltok már jelzik is a vásárlóknak, hogy a 0,33-as heinekenes üvegeket már csak néhány hónapig veszik vissza.

Elsőre mindenképp furcsa lesz a 0,4 literes sörösüvegből kortyolgatni - igaz, a kocsmákban, pubokban a csapolt sör alap-mértékegysége, a korsó már jóideje 0,4 liter a korábban megszokott fél liter helyett.

A Heineken hazai forgalmazója hamarosan sajtóközleményben is bemutatja új termékét - ami biztos, hogy csak az üveg változott, ami benne van, az ugyanolyan maradt. Aki tehát eddig is Heinekent ivott, annak arra kell figyelnie: 4 helyett 5 üveg sört kell bepakolni a kocsiba.

Kapcsolat