Jártunkban, keltünkben

Kézműves sörök fesztiválja Miskolcon

Sörlap.Hu | 2014-04-10 13:15:08

A miskolci székhelyű Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, és ezt a hagyományos, kétévente megrendezett, tehát idén 10. versennyel is megünnepli. A megmérettetésre öt országból közel száz sört neveztek, amit huszonhét kategóriában a tizennyolc tagú zsűri bírált el. A magyar és a hagyományosan benevezett közép-európai kézműves üzemek mellett két angliai főzde is elhozta termékeit. Két hét múlva, a miskolci Szinva teraszon szerencsére bárkinek lehetősége nyílik a benevezett sörök megkóstolására.

- A jubileumot négy áprilisi rendezvénnyel tesszük emlékezetessé. Ezek közül az első a verseny, a második a Miskolci Galéria Rákóczi-házában április 27-éig látható, történelmi magyar sörrelikviákat bemutató tárlat, a harmadik a 24-ei sörtörténeti konferencia, ahol a verseny eredményét is kihirdetjük, a negyedik pedig a kézműves sörök fesztiválja, amire 25-27. között várjuk az érdeklődőket a Szinva teraszon - mondta el Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.

A város képviseletében Pfliegler Péter alpolgármester a megnyitón hangsúlyozta: büszkék Miskolcra és azokra a rendezvényekre, amik sok érdeklődőt és sok szakmai látogatót vonzanak, így a mostani versenyre is.

- Egy ilyen verseny ide vonzza a tekinteteket, megismerteti a várost a szakmával. Ugyanilyen fontos, hogy a jó minőségű termékeket felvonultató fesztivál széles közönséget vonz - emelete ki az alpolgármester. Kérdésre pedig azt is elárulta, hogy ő is sörkedvelő, és a kesernyés, félbarna, barna sörök állnak legközelebb az ízléséhez.

Kapcsolat