Sörlap hírek

Prémium márkát indít a Pécsi Sörfőzde

Sörlap.Hu | 2014-05-05 17:57:00

2013-ban közel öt százalékkal csökkent a magyar sörpiac hazánk négy legnagyobb gyártócége által értékesített mennyiség alapján. A negyedik legnagyobb magyarországi gyár, a Pécsi Sörfőzde ennek ellenére sikereket könyvelhet el, miután a fogyasztók véleménye alapján az Év Terméke díjban részesült a több ízben kapható Radler sörcsalád.

- A díj elnyerését egy pályázat tette lehetővé, bíztunk abban, hogy a fogyasztók döntése alapján a Pécsi Radler lesz az év terméke az ízesített sörök kategóriájában - mondta Román Attila, a vállalat kereskedelmi és marketing vezetője. A szakember hozzátette, a termékcsalád nemrégiben új tagokkal bővült: a Radler Bronz sorozat fahéjas meggyes és a karamellás rumos-szilvás italainak alapja a barna sör. Emellett megújult csomagolással jelentkezik valamennyi Pécsi Radler termék. Román szerint a díj jó visszajelzés a cég számára, de még jobb a többi fogyasztónak, hiszen "a vásárlók közötti véleménycsere sokkal hitelesebb egy márka életében".

- A magyar sörpiac összességében az utóbbi években stagnált, de a legfrissebb sörszövetségi sajtóközlemények szerint 2013-ban a meghatározó magyarországi sörgyárak eladásai enyhén csökkentek, ami a piaci részesedések esetében is hasonló helyzetet mutat. Egyértelműen látszik, hogy a női fogyasztók, a csomagolás, és az ízesített sörök metszete, valamint a termékinnováció az, ahol fejlődést érhet el a söripar. Ez valahol a tradíciók és a konvenciók újraértelmezését igényli, aminek a Pécsi Sörfőzde igyekszik eleget tenni - jelentette ki Román Attila.

Ami a termékpalettát illeti, a már említett Pécsi Radlereken kívül régi-új kiszerelésként 0,33 üveges termékekkel is jelentkezik a gyár, emellett egy prémium magyar márka is hamarosan útjára indul.

A gyár egyébként meghatározó Pécs mindennapjaiban is. Pécsett jelenleg több mint 175-en dolgoznak a sörfőzdében. A pécsi egyetemmel ápolt jó viszony elmélyítéseként nyáron szakmai gyakorlaton lévő hallgatókat is fogadnak az üzemben. A pécsi önkormányzattal is jó kapcsolatokat épített ki a sörfőzde, amit a dobozokon és a palackok nyakcímkéjén is elhelyezett pécsi címer, illetve számos stratégiai együttműködés is jól demonstrál.

Kapcsolat