Érdekességek a sörvilágból

Sör folyt a fáraó-kiállítás megnyitóján

Sörlap.Hu | 2014-05-12 17:47:31

Anubisz egyiptomi isten sörével köszöntötték az új fáraó-kiállítást a szegedi Fekete házban: a különleges nedűt A fáraók Egyiptoma című kiállítás második helyszínének megnyitóján kóstolhatják meg a résztvevők. A Fekete házban megnyílt tárlaton a kétezer éves egyiptomi múmia mellett gyermekszarkofággal és egy Tutanhamon-gyűrűvel is találkozhatnak az érdeklődők.

"Az egyiptomi múmia - A balzsamozás terme" címmel megnyílt kiállításon az egyiptomi mumifikálás, orvoslás és írás titkait ismerhetik meg az érdeklődők. A Fekete ház kiállításán egy kétezer éves férfimúmia mellett állati múmiák, gyermekszarkofág és egy Tutanhamon-gyűrű is szemlélteti a balzsamozás rejtélyeit. A kiállítás érdekessége, hogy a megnyitón Anubisz isten söre folyt. Az eredeti recept alapján készült különleges italt ráadásul bárki meg is kóstolhatta.

Az ókori egyiptomiak életében nagyon fontos szerepet játszott a sör: kőkorsókból szalma- vagy nádszállal szívták ki, a gyógyításban is használták, egy monda szerint pedig Ré főisten a sör segítségével mentette meg az emberiséget.

Kapcsolat