Érdekességek a sörvilágból

Sörözés - mellékhatások nélkül

Sörlap.Hu | 2014-05-19 17:17:54

Mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor alaposan besöröztünk az este, másnap pedig hamisítatlan hasogató fejfájással, kiszáradtan, hányingerrel és kutyául fáradtan ébredünk. Sokszor az egész napot legszívesebben az ágyban töltenénk. Roppant kellemetlen - de muszáj annak lennie? Nos, nem. Egy amerikai sörfőzőmester segít rajtunk, megosztja velünk titkát, hogy lehet elkerülni a másnaposságot. Egészen egyszerű a megoldás.

Jim Koch, a Boston Beer Company sörfőzőmestere az Esquire magazinnak "súgta meg" a titkát: "nyugodtan ihatsz egész este, csak kövesd a tanácsomat. Minden egyes korsó sör előtt megeszem egy teáskanálnyi élesztőt. Nem túl jó az íze és száraz is, ezért joghurtba keverem. Működik!"

Őrültségnek hangzik, de tudományos magyarázata van a jelenségnek. Az élesztő a sör erjesztéséhez használt élesztőgomba. Alkohol-dehidrogenáz enzimet tartalmaz, ami segít szervezetünknek lebontani az alkoholt, ezzel pedig jelentősen lecsökkenti az italozás mellékhatásait.

Mit is mondhatnánk még? Egészségünkre!

Kapcsolat