Mindent a sörről

Sörösüvegből mécsestartó

Sörlap.Hu | 2014-05-28 14:40:14

Kedves és hasznos ajándéktárgyakat tudunk készíteni - nem csupán sörrajongó barátainknak - a különlegesen szép, de már kiürült sörösüvegekből. Csupán néhány egyszerű kellékre lesz szükségünk a művelethez, s jó hír, hogy kézügyesség egyáltalán nem feltétel!

Miután rászántuk magunkat, hogy elkészítjük életünk első gyertyatartóját, a következőket kell beszereznünk: fonál, körömlakk-lemosó, gázgyújtó valamint smirgli. Ha felforgattuk a lakást, és mindez egyben van, akkor ezen a ponton kell elfogyasztanunk egy szép üvegben lakozó sört, hogy a legszükségesebb alapanyagunk is rendelkezésünkre álljon.

Ha ezzel megvagyunk, akkor néhányszor (mondjuk négyszer-ötször) tekerjük a palack köré a fonalat, kössünk rá csomót, majd vágjuk le a nem szükséges részt.


Óvatosan húzzuk le az így keletkezett fonal-hurkot az üvegről, majd az előzőleg egy kis tálba öntött körömlakk-lemosóba helyezzük. Tartsuk itt néhány másodpercig, a lényeg az, hogy a fonál alaposan megszívja magát a gyúlékony folyadékkal.


Miután megbizonyosodtunk róla, hogy kellően átnedvesedett a fonál, húzzuk vissza az üvegre. Fontos, hogy ahol a fonál van, ott lesz kettéválasztva az üvegünk.


Töltsük tele a mosogatót jónéhány jégkockával lehűtött vízzel, majd az üveget a víz felett tartva óvatosan gyújtsuk meg a fonalat. Forgassuk körbe lassan, óvatosan az üveget, miközben a fonál ég. Fontos, hogy az üveg mindenütt egyenletesen és alaposan felmelegedjen.


Körülbelül fél perc elteltével fogjuk meg a palack mindkét végét, majd merítsük a jéghideg vízbe. Az üveg a fonál mentén ketté fog válni.


Az éles, egyenetlen részeket a smirglivel csiszoljuk símára, s máris készen vagyunk! Sok sikert!

Kapcsolat