Jártunkban, keltünkben

Sörrel ünneplik a cseh vendégeket

Sörlap.Hu | 2014-06-04 16:47:47

Cseh sörnapokkal ünnepli Kapuvár hétvégén, hogy az itt vendégeskedő turisták fele Csehországból érkezik a termálfürdőbe. Erősödik a kerékpáros-turizmus is, a városháza pedig gazdasági alapokra helyezné a testvérvárosi kapcsolatot.

Az elmúlt két-három év statisztikái alapján úgy tűnik, Kapuvár kiemelt figyelemben részesül a cseh turisták körében, hiszen turisztikai szakemberek szerint az itt vendégeskedők több mint fele a sör hazájából érkezik, jobbára a termálfürdőbe, ám erősödik a kerékpáros-turizmus is. A csehországi testvérvárosi kapcsolattal rendelkező rábaközi kisváros már a gazdaság területén erősít. A kulturális és turisztikai kapcsolatokat a hét végén sörfesztivállal ünneplik.

- A diplomáciai, majd később a személyes kapcsolatfelvétel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy városunkban ilyen mennyiségű cseh vendéget köszönthetünk - fogalmazott a Kisalföld kérdésére Hámori György polgármester. Hozzátette, a csehországi Jesenik fürdővárossal tavaly megkötött testvérvárosi szerződés egy többéves együttműködés csúcspontjaként is értelmezhető. - Tudatosan építjük ezeket a partnerségeket, Jesenik egy Kapuvár nagyságú fürdőváros, melynek tapasztalatai hasznosak lehetnek a Rábaközben is - mondta a polgármester (Jesenik tavaly a 127. fürdőszezonját nyitotta). A kapcsolatok kiépítésében nagy szerepet játszott a budapesti nagykövetség is, mely a hét végén ugyancsak képviselteti magát Kapuváron.

A virágzó kapcsolat egyik jeles eseménye pedig az a háromnapos cseh sörünnep, melyet most hétvégén rendeznek meg a Rába partján. A cseh sörnapok péntek délután öt órakor kezdődnek a kapuvári várárokban, ahol közel 30 fajta cseh kézműves sörrel várják ezen ital szerelmeseit. A háromnapos programban napközben helyi és cseh művészeti csoportok mellett este bállal és sztárvendégekkel várják a sörnapok vendégeit.

Kapcsolat