Jártunkban, keltünkben

III. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenei Találkozó

Sörlap.Hu | 2014-06-21 19:16:21

Ünnepélyes sörcsapolással és sörkóstolással péntek délután kezdetét vette a III. Kanizsai Sörünnep Nagykanizsán. Az Erzsébet téren felállított nagysátorban érdeklődők és fúvószenekarok jelenlétében Karádi Ferenc alpolgármester nyitotta meg a fesztivált.

A közönség kérésére a szervező Nagykanizsa Turizmusáért Egyesület az őszi időpontról előbbre hozta, június végére tette át a III. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenekari találkozó időpontját. Bár még kissé szemerkélt az eső a délutáni megnyitó előtt, de nem kellett eltakarni az árusoknak a színes kerámiakacsákat, gombákat, korsókat, ruhákat, ékszereket, és a határon túlról, Csáktornyáról érkezett vásározó sem rejtette el a néhány nézelődő szeme elől az élénk színekben pompázó kerti díszeit, a kerámiacsigákat és békákat, a seprűn lovagló boszorkányt, valamint a mesébe illő madárijesztőt.

Az első fellépő, a Nagykanizsai Fúvószenekar messzire hallatszó pergő ritmusú muzsikájával a nagysátorba csalogatta a téren nézelődőket. A kétnapos rendezvényen mintegy harminc fajta, közöttük kézműves sört is kóstolgathat a látogató. Lesz mire inni, hiszen a sörhöz kiválóan illő gasztronómiai ínyencségekről sem feledkeztek meg a szervezők. A Székesfehérvárról érkezett vállalkozó például a számtalan ínycsiklandó finomság között pityókás pacskerral várja a pultnál a vendégeket.

Az iszogatás és a falatozás közben számtalan koncert, sÖrömzene szórakoztatja a közönséget. Érdemes kimozdulni otthonról és eljönni Nagykanizsa legfiatalabb rendezvényére, amely méltó folytatása a régi sörfesztiváloknak. A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Nagykanizsa város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. Továbbá színesíti a programot a hazai, illetve külföldről érkező fúvószenekarok koncertje, valamint a majorettek előadása.

Kapcsolat