Sörlap hírek

Alkoholmentes sörrel jutalmazták a szabályosan közlekedőket a Balatonnál

Dreher | 2014-08-18 18:24:13

Az augusztus 20. előtti zsúfolt hétvégén meglepetés várta a Balaton északi oldalán autózókat. A közúti ellenőrzést követően Balatonalmádiban és Balatonfüreden ugyanis a közlekedési szabályokat betartó autósok egy-egy Dreher 24 alkoholmentes sört kaptak ajándékba.

Az ittasan okozott személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma közel 6 százalékkal nőtt tavaly óta Magyarországon. Még azon megyékben, ahol csökkent ez a tendencia sem lehet elégszer felhívni a figyelmet a felelős vezetésre, így a hétvégi Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal közös akció lényege nem csupán az volt, hogy kiszűrjék az ittas sofőröket, hanem hogy a nyár végi balatoni autózókban is tudatosítsák: már egy pohár alkoholnak is komoly hatása lehet a figyelem romlására.

Nem csupán a rendőrség tesz lépéseket azért, hogy minél többen üljenek józanul az autóba, hanem közös akciók is segítenek abban, hogy mind többeket bíztassanak a felelős alkoholfogyasztásra. "Bár a felelőtlen alkoholfogyasztás a társadalom kisebb körét érinti, negatív egészségügyi és társadalmi következményei miatt a sörpiac meghatározó szereplőjeként a Dreher Sörgyárak kiemelten foglalkozik a kérdéssel, törekedve annak visszaszorítására. A Veszprém Megyer Rendőrkapitánysággal közös balatoni akciónk egy a sok közül, hiszen Magyarországon elsőként indítottuk útjára a Felelős Alkoholfogyasztás Programot, amely magában foglalja az önszabályozást, a belső tréningeket, illetve a felelős hatóságokkal és civil szervezetekkel való együttműködést is" - emelte ki Tóth Valentin, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

A most hétvégi akció keretében a vállalat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködésben a felelős, tudatos járművezetés és balesetmegelőzés részeként hívta fel a közúti ellenőrzésben résztvevők figyelmét az alkoholmentes sörökre, a közlekedési szabályokat betartókat egy-egy doboz alkoholmentes Dreher24-gyel lepték meg.

Kapcsolat