Jártunkban, keltünkben

Nagybecskereki Sörnapok

Sörlap.Hu | 2014-08-26 16:52:34

Nagybecskereken minden készen áll a XXIX. Sörnapok rendezvénysorozat megkezdésére. A szervezők ma délelőtt útjára indították a fiákereket a manifesztáció népszerűsítése érdekében, ingyensört osztogatnak a város több pontján, így hívogatják az embereket a szerdán este kezdődő megmozdulásra.

A Búza-téren felállított nagy színpadon lesz a hivatalos megnyitó este fél 10-kor, és a polgármester ünnepi köszöntőjét követően tűzijátékkal veszi kezdetét a rendezvény. Ezen a színpadon lépnek fel a legnagyobb tömegeket megmozgató énekesek, együttesek, meg a népszerű sörivő versenyt, illetve a söröskorsó-tartó megmérettetést is itt láthatja a közönség.

A Vajdasági Bank előtti téren két nemzetközi folklórfesztiválra is sor kerül a XI. Lala elnevezésűre, illetve a VIII. népzenei gyermekfesztiválra. Argentína, Mexikó, Panama, Franciaország, Oroszország, Csehország, Szlovákia, Bulgária és Románia képviselteti magát, természetesen a hazai csoportokon kívül. Esténként ez a helyszín a lemezlovasoké lesz, minden este több DJ mutatkozik be.

A Víztorony előtti téren a PerSu üzletlánc kínál a legfiatalabbaknak különféle szórakozási lehetőséget. Meseelőadás, kórusbemutatkozás, sportvetélkedő, gyerekdivat-bemutató is lesz, emellett egy bohóc is állandóan a gyerekek rendelkezésére áll majd.

A Szabadság-téren az Idea üzletlánc jóvoltából sportbemutatókra kerül sor, így a pingpongtól a vívásig, továbbá a küzdősportok szinte minden ágával megismerkedhetnek az érdeklődők, ugyanakkor tenisz, meg röplabdázás is lesz. Persze a vizes sportok kedvelőinek is kedveznek, a Bega-tavon vízilabda-mérkőzést láthatnak, a Bega folyón pedig nemzetközi kajakregattát szerveznek. A különféle klubok emellett még kosárlabda versenyt, meg labdarúgótornát is hirdettek.

A Városi Múzeum egy kiállítással kedveskedik a nagyérdeműnek, a Kávé európai útja cíművel. A Kultúrközpont több koncert helyszíne lesz, a Gimnázium utcában pedig halászléfőző versenyeket tartanak. A Motelnál kutyakiállítás lesz, a Szentmihályi úton lévő vadászotthon pedig a 9. vadászpörkölt-főző versenynek lesz a házigazdája.

A városi parkolót a körhinták uralják, ahol emellett különféle szórakoztató lehetőségeket kínálnak a legfiatalabbak részére.

A rendezvény szerves részét képezi a 15. INOCOOP nemzetközi kiállítás, amelyre a Medison Sportcsarnokban kerül sor.

A Sörnapok központi része a Búza-téren lesz, ahol a szervezők a lacikonyháknak és sörsátraknak biztosítják a helyet, az idén mintegy 30 sörgyár jelezte részvételét ezen a népszerű rendezvényen, amelyre a szervezők több ezer vendéget várnak.

Kapcsolat