Sörlap hírek

Elkezdődött a szolnoki Sörárium építése

Sörlap.Hu | 2014-08-27 18:42:28

Elkezdődött a "városi sörfőzde", a Sörárium építése a városháza alatt. A Sörárium interaktív sörmúzeum és kulturális tér lesz, ahol megízlelhetjük a helyben készült folyékony kenyeret is.

Egy évet kell arra várni, a szolnoki városháza pincéjében emléket állítsanak az egykori szolnoki sörfőzésnek. Hajdanán volt sörfőzde a városban, mégpedig a Magyar út Árkádok felöli fordulójánál őrzi az egykori kapualj a folyékony kenyér készítésének helyét. A tervek szerint amellett, hogy sörmúzeum lesz, kulturális térként is fog üzemelni. Az interaktív kiállítás végén a helyben készült sört lesz lehetőség megkóstolni.

A kivitelezők és a város felhívja arra figyelmet, hogy az építkezés alatt a kivitelezés a városháza közvetlen környezetét, így a Kossuth teret, valamint a Táncsics utcát érinti, ahol forgalomkorlátozások várhatóak. A munkálatok során az építési területen a gyalogosforgalmat korlátozzák. Az arra közlekedő gyalogosokat és autósokat kérik, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az említett útszakaszon.

A beruházás várhatóan 2015. május közepéig valósul meg. A kivitelezési munkákból adódó kényelmetlenségekért a közlekedők megértését és türelmét kérik.

Kapcsolat