Jártunkban, keltünkben

Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál

Sörlap.Hu | 2014-09-09 12:44:49

Szeptember 12-14-ig igényes magyar koncertekkel és a kézműves sörkultúra találkozásával búcsúzhatunk a nyártól a Palotanegyed Fesztivál záróakkordjaként megrendezett, ingyenes belvárosi rendezvényen. A Múzeumkertben többek között a Mystery Gang és Péterfy Bori, Ferenczi György és a Rackajam, a Téka, a Magonc és a Buborék együttes lépnek színpadra. Lesz fényfestés és bőséges gyerekprogram kínálat. Az elmaradhatatlan sörfőzdék találkozója, a kézműves és gasztronómiai vásár zsibongása és utcazenészei töltik meg élettel a Palotanegyed tereit, utcáit.

A három hónapos Palotanegyed Fesztivál idén is óriási sikerrel zajlik a fővárosi lakosok és a fővárosba látogatók körében. A több száz programelemet; világ-, komoly-, nép, jazz- és popzenei koncerteket, színházi, vers és bábszínházi előadásokat, utcai és mutatványos performance-okat, kiállításokat, gyerekprogramokat magába foglaló rendezvénysorozat a Józsefvárosi Önkormányzat 40 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhat meg idén negyedik alkalommal.

Szeptember 12-14-én, a Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztiválon, ismét felpezsdül a Palotanegyed kulturális és művészeti élete. Ezúttal hazánk legnépszerűbb világzene, blues, jazz, rockabilly és gyerekzene előadóival valamint rezesbandáival várják a szórakozni vágyókat a Múzeumkertbe. Pénteken 14 órától rézfúvósok izzítják be a nagyszínpadot, majd a Tóth Evelin Trió, Ferenczi György és a Rackajam valamint a The Bits Beatles emlékzenekar utcabálja zárja a péntek estét. Hétvégén már 11 órától kezdődnek a programok. Szombaton a Magonc 120 fős zenekara indítja a napot, délután pedig ismét hallhatjuk a Kathy- Horváth Lajos, Érdemes Művész, hegedűművész vezette Józsefvárosi Zenekart, melyet a Magyar Vista Social Club világzene koncertje és a Józsa Tamás Blues Band követ. Ezen a napon lesz a Téka együttes lemezbemutató koncertje is. Vasárnapi kezdésként a Buborék együttes szórakoztatja a kicsiket sokszínű és minőségi saját szerzeményű gyerekdalaikkal, a délután folyamán pedig többek között még a Fourtissimo Jazz Orchestrát és a Bazseva zenekart hallhatjuk. Az est fénypontja a nemzetközi színtéren is elismert rockabilly csapat, a Mystery Gang produkciója lesz, akik ezúttal Péterfy Borival közösen érkeznek, hogy egy fergetegeset koncerttel, táncolható ritmusokra zárhassuk a fesztivált. A három hónapon keresztül zajló kulturális programözönt a Magyar Nemzeti Múzeum fényfestésével koronázzák.

A színpadi produkciók mellett a hétvégén 11-től 22 óráig egész napos programok várják a kikapcsolódni vágyó családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Ha már rockabilly koncert is lesz, akkor vintage stílus mindenekfelett: a fesztiválon régi autók kiállítását is megtekinthetjük, miközben a gyerekek a régi játékok játszóterét fedezhetik fel, a játékos felnőttek pedig snapszer és sakk partyn vagy a Palota SörKupán vehetnek részt. Az összművészeti fesztiválnak ezúttal is elmaradhatatlan része a Szabó Ervin téren zsibongó kézműves vásár, valamint a Palotanegyed tereit, utcáit betöltő kiváló minőségű kézműves sörkülönlegességek széles választéka. A GasztroZene Sétány utcazenészei a Szabó Ervin téren felállított pódiumon teremtenek retro hangulatot.

A Józsefvárosi Sörfesztivál szeptember 12-14 között, a Mikszáth Kálmán téren, a Krúdy Gyula, Reviczky és Ötpacsirta utcán túl, a Múzeum utcába is beköltözik. A rendezvény számos hazai kézműves és nemzetközi sörkülönlegességgel várja a malátarajongókat, melyhez idén ősszel a legnépszerűbb budapesti utcai éttermek és sörpubok is csatlakoznak. A rendezvényen kiosztásra kerül a "Fesztivál Söre díj" a látogatók szavazatai alapján, és szeptember 12-én, pénteken, ismét lesz "Sörömök" napja, ahol a vendégek 50%-os kedvezménnyel kóstolhatnak söröket a kijelölt standoknál.

A június 21-től szeptember 14-én tartó Palotanegyed Fesztivál kulturális, turisztikai, gasztronómiai, interaktív eseményei kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ide látogatók megízleljék a Palotanegyed egyedi hangulatát, építészeti-, kulturális-, kulináris- és egyéb értékeit, saját szemükkel tapasztalhatják, hogy Józsefváros valóban újjáépül. A programsorozatot a Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából a JóHír Józsefvárosi Nonprofit Kft. szervezi a helyi civil szervezettel (Civilek a Palotanegyedért Egyesület - CAPE) együttműködésben.

A rendezvény összes programelemére a belépés díjtalan!

Program
Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál
szeptember 12-13-14.

Múzeumkert - Szabó Ervin tér - Múzeum utca
Mikszáth Kálmán tér - Krúdy Gyula utca
Reviczky utca - Ötpacsirta utca

Szeptember 12. péntek
PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)
14:00 - Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes
15.30 - Tóth Evelin Trió
17:00 - Buda Folk Band
19:00 - Ferenczi György és a Rackajam
20.30 - The Bits Beatles emlékzenekar

Szeptember 13. szombat
PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)
11:00 - MAGONC koncert: Örvendezzünk! Az Óbudai Waldorf Iskola 120 tagú gyerek zenekara
12.30 - Kovács Gémes Julianna és a Keletvarázs: keleti világslágerek, táncosokkal, dobossal
14:00 - Józsefvárosi Zenekar
15.00 - Rézágyúk zenekar: Betyáros
16:30 - TÉKA lemezbemutató koncert: Ritkamagyar
18.30 - Magyar Vista Social Club
20.30 - Józsa Tamás Blues Band

Szeptember 14. vasárnap
PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)
11:00 - Buborék együttes
14.30 - Pravo zenekar
16.30 - Fourtissimo Jazz Orchestra
18.30 - Bazseva Zenekar
20:00 - MYSTERY GANG és PÉTERFY BORI
21.30 - Fényfestés

Egész napos programok
Múzeumkert, Szabó Ervin tér, Múzeum utca (péntek, szombaton, vasárnap 11.00 - 23.00)
GasztroZene Sétány - utcazene pódium
Palota Kupa játék
Régi autók kiállítása
Snapszer és sakk party
Régi játékok játszótere
Gasztronómiai és kézműves vásár
Utcai éttermek, sör gasztro

Mikszáth Kálmán tér, Krúdy Gyula utca, Reviczky utca, Ötpacsirta utca (péntek-szombat vasárnap (11.00 - 23.00)
Utcai éttermek, sör gasztro
Fényfestés és térzene
Anno Budapest Platz
Söröskorsó börze

Kapcsolat