Érdekességek a sörvilágból

Megdőlt a sörös világrekord

Sörlap.Hu | 2014-09-19 19:29:33

A német Oliver Strümpfel a sörös kultúra legújabb hőse, igazi bajnok, aki nemrégiben világcsúcsot döntött a sörös kriglik távolsági szervírozásában. Oliver nemrégiben az abensbergi Gillemoos fesztiválon állította be az új rekordot, ahol is egyszerre 27 korsó sört sikerült úgy cipelnie negyven méteren keresztül, hogy egyet sem ejtett el.

A fiatalember már 17 éve csapolja és szállítja a szomjazó vendégeknek a keserédes folyékony kenyeret a bajor városban évente megrendezett sörfesztiválon, úgyhogy nem ma kezdte a szakmát. Ám ez sem volt elég, hiszen a DPA hírügynökségnek elárulta, hogy hónapokat töltött edzőteremben a versenyre készülve.
- Nem elég egyfolytában söröskrigliket hozni-vinni, muszáj lejárni kondizni is, főleg télen, amikor nem isznak annyian sört - mondta az új világrekorder.


Olivernek egyébként régebben voltak kevésbé sikeres kísérletei is, egyszer például 23 söröskriglit ejtett le. Mára azonban egyértelműen ő lett a műfaj királya. S hogy mindenki átérezze a helyzet komolyságát, az alábbi videón megtekinthető a páratlan teljesítmény:

Kapcsolat