Sörlap hírek

O zapft is!

Sörlap.Hu | 2014-09-23 13:47:00

Megnyílt szombaton Münchenben az Oktoberfest, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztivál. Már órákkal a hivatalos megnyitó előtt hosszú sorok kígyóztak a hatalmas sörsátrak előtt.

Az első hordó sört a hagyományoknak megfelelően a müncheni főpolgármester, a szociáldemokrata Dieter Reiter ütötte csapra, az első korsó sört pedig a bajor miniszterelnök, a konzervatív Horst Seehofer kapta a Terézia-réten (Theresienwiese), ahol a kezdetektől, 1810-től rendezik a fesztivált. Reiternek polgármesterként ez az első fesztiválja, elődje, Christian Ude 21 Oktoberfestet nyitott meg.

2013-ban az egész világon ismert és népszerű rendezvénynek 6,4 millió látogatja volt, és 6,7 millió liter sört ittak meg. A vendégek száma tavaly ötszázezerrel maradt el a 2011-ben feljegyzett rekordtól, és nem változott az egy évvel korábbihoz képest, de a bevétel nőtt, mert a sör minden korábbinál drágább volt, korsónként - vagyis literenként - 9,40 és 9,85 euró közötti összeget kellett fizetni érte. Idén már 10,10 eurót is elkérnek egy korsóért.

Kapcsolat