Sörlap hírek

Hogy kerül vagina a sörösüvegre?

Sörlap.Hu | 2014-10-06 18:32:47

A napokban furcsa kérdést kapott a Postimees észt napilap. Egy Észtországban élő dán fejezte ki megdöbbenését amiatt, hogy az új Pohjala sör címkéjén egy vagina látható. Szerinte ez elég sokkoló ahhoz, hogy a sajtó foglalkozzon vele - mindenesetre felháborító és Dániában nem fordulhatna elő.

A napilap megkereste a sörgyárat, ahol kifejezték csodálkozásukat, hogy a vásárlónak milyen gazdag fantáziája van. Állításuk szerint a címkén egy pörköl malátaszem fotója látható, és a képet nem manipulálták. Mindenesetre nem csak a dán vásárlónak gazdag a fantáziája. Az Olled siin ja seal (Sörök itt és ott) blog szerzője szintén kifejezte csodálkozását, hogy nincs egy olyan felügyelőbizottság, mely megakadályozná, hogy ilyen obszcén dolgok kerüljenek ki a sörfőzdékből.


A cég választása aligha véletlen. A különböző magok egyfelől formájuknak, másfelől annak köszönhetően, hogy belőlük új élet fakad, a népköltészetben is a női nemi szerv jelképei. (A magyar népköltészetben ilyen maga a szilva is.) A forma a keresztény művészetben már jóval áttételesebb: a mandorla (olasz madula) Szűz Mária, illetve az újjászületést (feltámadást) hozó Krisztus körül jelenik meg.

A blog leírása szerint a Must Kuld (Fekete Arany) névre hallgató sör habja kemény, illata édes. Íze édeskés, kávéra és csokoládéra emlékeztet, intenzív utóíze van. Erős, de nem zavaróan - inkább ételnek, mint italnak tűnik. Az értékelő szerint a Pohjala eddigi legjobb főzete.

Kapcsolat