Sörlap hírek

Brewie - sörfőzés otthon, magyarul!

Sörlap.Hu | 2014-12-10 17:22:03

Divat - és lassan életforma - az otthoni sörfőzés. Számtalan lehetőség - az erjesztéstől a valódi főzésig - közül választhat minden vállalkozó kedvű sörfanatikus saját sörének elkészítésekor. A lehetőségek tárháza most tovább bővült - ráadásul egy magyar startup cégnek köszönhetően. A Brewie olyan otthoni sörfőzőgéppel állt elő, amihez a közösségi hálózaton keres befektetőket - így bárki részesedhet a cégből.

Ez a hét mérföldkő a hazai startup, a Brewie életében, hiszen kezdetét vette az úgynevezett közösségi finanszírozási (crowdfunding) kampánya, melynek segítségével elindulhat a teljesen automata otthoni sörfőzőgép gyártása. Ha a startup számára a várakozásoknak megfelelően alakul a következő két hónap, akkor 2015 őszén már bárki bárhol könnyedén megfőzheti saját kézműves sörét.


A Brewie egy olyan innovatív, mobil és a világon egyedüliként teljesen automata sörfőzőgép, mely a jelenleg piacon lévő otthoni sörfőzőgépekhez képest remek pozícióból startol, hiszen sajátossága, hogy egyetlenegy lépést sem hagy ki a tradicionális sörfőzés lépései közül, illetve versenytársaihoz képest sokkal kedvezőbb áron érhető el. Ráadásul az egész sörkészítő-folyamat csupán egy gomb megnyomásával indítható, a lépéseket pedig egy okostelefon-applikáció segítségével bárhonnan nyomon követhetjük mobiltelefonunkon, tabletünkön, vagy akár számítógépünkön is.

Az Indiegogo kampány célkitűzése 100 ezer dollár, ez az összeg szükséges ahhoz, hogy a Brewie be tudja indítani a termék sorozatgyártását. A kampányhoz bárki csatlakozhat különböző összegekkel, a fiatal vállalkozás arra számít, hogy leginkább azok csatlakoznak, akik saját sörfőzőgépet szeretnének, akár már elő is rendelték azt.

"Várakozásokkal teli időszak ez. Szeretnénk megvalósítani az álmunkat, miszerint az otthoni sörfőzés bárki számára könnyedén elérhető legyen. A Brewie csapata erőt és fáradtságot nem kímélve tervezte meg ezt a sörfőzőgépet, s dolgozik tovább azon, hogy nemzetközi szinten is megismerjék és megkedveljék ezt a magyar fejlesztést" - tette hozzá Pál Marcell, a Brewie társalapító ügyvezető igazgatója.


A Brewie egyébként jó választás az amatőr, de lelkes "home made" sörkészítők számára is, éppúgy, mint a kézműves sörfőzdét üzemeltetőknek, hiszen a már kész és letölthető receptek mellett szabadon lehet kísérletezni a sörfőzéssel. A már tapasztaltabb sörfőzők új recepteket fejleszthetnek, melyeket bármikor újra, ugyanolyan minőségben le tudnak főzni. A Brewie célja, hogy bárkiből könnyedén sörfőző mester váljon, és saját otthonában készíthesse el kedvenc sörét.

Kapcsolat