Sörlap hírek

Éledező sörpiac

Sörlap.Hu | 2014-12-29 08:34:57

A bezáró kocsmáktól, és a visszafogott vásárlói költekezéstől megtépázott brit sörpiac 2014-ben újra növekedést mutathat egy tanulmány szerint. A sör eladások 1,3 százalékos növekedése várható idén, amivel 4,24 milliárd literre nőne a szigetország fogyasztása.

Szakértők szerint az elmúlt 12 hónapban rendezett nagyszámú sporteseménynek köszönhető a kereslet fellendülése az 5 év óta tartó folyamatos visszaesés után.

"A jövedelmek csökkenése, egészségügyi megfontolások és a más piacok állította verseny vezetett az elmúlt évek jelentős volumen csökkenéséhez" - magyarázza Chris Wisson, a Mintel vezető elemzője.

A recesszió évei alatt hetente három kocsma kényszerült bezárni, mert az emberek inkább otthon fogyasztják el az olcsóbb, boltban vásárolt söröket.

"Az idei lendületet a világbajnokság mellett az infláció, a csökkenő adó és a cider vártnál rosszabb szereplése adja." Ezen kívül a kézműves sörök népszerűsége is pörgeti az eladásokat a beszámoló szerint. "A kézműves sörök a fogyasztók szemében a magas minőséggel lettek egyenértékűek, azonban nem tisztázott, hogy ez a fogalom mit jelent, ezért a sörfőzdéknek ezt pontosan meg kellene határozniuk."

Paul Waterson, a Scottish Licensed Trade Association vezérigazgatója felhívja a figyelmet, "hogy láthatóan kedvez a vendéglőknek a kézműves sörök iránti lelkesedés, ezzel együtt rávilágít arra is, hogy a sörözőknek többet kell kínálniuk az eddigieknél, hogy az embereket kicsábítsák otthonaikból".

Kapcsolat