Sörlap hírek

Folytatódik a sörök harca

Sörlap.Hu | 2015-01-17 13:26:55

Halasztás volt a csíki sörgyárak perében. Azzal a kéréssel fordult a bukaresti Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszékhez a Heineken Románia, hogy a Csíki Sör Manufaktúra, és annak tulajdonosa ellen indított perét a Marosvásárhelyi Táblabíróságról helyezzék át más bíróságra.

A marosvásárhelyi táblabíróságon tegnapra volt kitűzve a tárgyalás, de ezt elhalasztották. A két csíki sörgyár, a Heineken Románia és a csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúra közötti jogi vita elsősorban a sörmárkák elnevezése miatt pattant ki. A multinacionális cég szellemi tulajdon megsértésével vádolja a csíkszentsimoni sörgyárat működtető céget, és azt kérték, hogy törvényszéki elnöki rendelettel állítsák le Csíkszentsimonban a termelést.

Tavaly decemberben a Hargita megyei törvényszék alapfokon elutasította a multinacionális cég keresetét, ezért a Heineken Románia fellebbezett. Az ügy a Marosvásárhelyi Táblabírósághoz került, most pedig ennek áthelyezését kérték. Ifj. Hajdú Gábor, az alperes jogásza szerint az áthelyezési kérést azzal indokolta meg a Heineken, hogy Székelyföldön túl nagy szimpátiának örvend a manufaktúra, ezért nem születhet pártatlan ítéletet.

A Heineken Románia képviselői nem kívántak nyilatkozni. A következő tárgyalásokat január végére, illetve február elejére tűzték ki.

Kapcsolat