Sörlap hírek

Indul a Soproni Jóleső Segítség országos akciója az álláskeresőkért

Sörlap.Hu | 2015-01-22 15:22:56

Álláskereső kékszámmal, országos roadshow-val és attitűdfelmérő online kérdőívvel folytatja az álláskeresők támogatását a Soproni Jóleső Segítség program. A HEINEKEN Hungária által 100 millió forinttal támogatott kampány, melynek szakmai partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Ygen Humánerőforrás Központja álláskeresők ezreinek üzeni: van kiút!

A munkanélküliség ma Magyarországon nem egy elvont, a társadalom szűk körét érintő probléma. Bármikor elérhet minket is, illetve nagy valószínűséggel jelen van családi, vagy baráti körünkben, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal 2014 őszi adatai szerint jelenleg is bő 320 ezer munkanélkülit tartanak nyilván. Különösen nehéz helyzetben vannak az álláskeresés szempontjából a tartós munkanélküliek és a pályakezdők.

A sok visszautasítás, valamint az ebből fakadó önbizalom- és a motivációhiány nehezíti leginkább a sikeres álláskeresést a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet YGEN Humánerőforrás Központjának szakemberei szerint. A szervezet programja ezért személyre szabott tanácsadással és tréninggel támogatja azokat, akik aktívan tenni akarnak helyzetük megváltoztatásáért. A Soproni sör támogatásának köszönhetően idén több ezer álláskereső juthat munkához a sikeres szemléletformálás után.

Az Ygen Humánerőforrás Központ szakemberei azt tapasztalták az elmúlt több mint öt évben, hogy nem a szakmai végzettség vagy az elérhető munkahelyek hiánya okozza a legnagyobb problémát. Gyakran épp az álláskeresők hozzáállása, a nem megfelelő önismeret, vagy éppen a megcélzott állás elvárásai és a meglévő képességek közti különbség okozzák az elakadást. Ezek feltárása a központhoz forduló ügyfelekkel való közös munka első állomása.

A HEINEKEN Hungária és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által életre hívott Soproni Jóleső Segítség program egyik legfontosabb célja, hogy megtanítsa az álláskeresőket arra, hogyan találják meg a képzettségüknek, karriercéljaiknak megfelelő állást. A program hatékonyságát igazolja, hogy a workshopokon valamint személyes tanácsadásokon résztvevők közel 70 százaléka állást talál 180 napon belül.

A Heineken Hungária több mint 100 millió forintos támogatásnak köszönhetően 2015-ben álláskereső kékszámmal, 10 állomásos országos roadshow-val és újabb irodákkal várják az érdeklődőket az Ygen Humánerőforrás központok munkatársai.

"Meggyőződésünk, hogy módszereink segítségével az álláskeresők felelősségvállalása és önbizalma erősödik. Ez a tudatos, optimista szemlélet életük más területein is segítségükre lehet" - mondta a programot ismertető sajtótájékoztatón Baracsi Adrienn, az Ygen Humánerőforrás Központ vezetője.

Budapesten, Miskolcon, Szolnokon és rövidesen Sopronban is önálló irodákban várják az álláskeresőket egész évben. Februártól pedig egy roadshow keretében az érdeklődők Magyarország 10 nagyvárosában léphetnek személyesen is kapcsolatba a szakértőkkel. Budapesten négy, Békéscsabán, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben, Pécsett, Sopronban, Veszprémben Kecskeméten és egy további vidéki helyszínen pedig egy-egy napon előadásokkal, tanácsadással, hivatali és civil szervezetek kiállítóival illetve műhelymunkával igyekszik segítséget nyújtani a Soproni Jóleső Segítség Program. Az utolsó helyszínt az alapján választják ki, hogy a kékszámra honnan érkezik a legtöbb segítségkérő hívás.

"A konkrét segítség mellett a program nagy erejének a szemléletformálást tartom" - mondta Palkó András, a HEINEKEN Hungária group brand managere. "Fontos, hogy az átmenetileg munka nélkül lévő emberekre ne mint munkanélküliekre tekintsünk, mert ehhez gyakran negatív megítélés társul, hanem álláskeresőként kezeljük őket, akik tenni akarnak a jövőjükért. Ez segíthet abban, hogy nagyobb önbizalommal tekintsenek ők is magukra" - tette hozzá Palkó András.

A személyes érintettségtől függetlenül bárki kipróbálhatja magát a Nagy Álláskereső Tesztben (www.allaskeresoproba.hu), mely szintén a Soproni Jóleső Segítség Program részét képezi. Aki pedig az Ygen Humánerőforrás Központ segítségét kívánja igénybe venni, jelentkezhet a Magyarországon egyedülálló álláskereső kékszámon, melyet a 06 40 201 110-es telefonszámon érhet el.

Kapcsolat