Sörpiaci hírek

Kapósak a hazai sörök - egyre több fogy a népszerű italból

Sörlap.Hu | 2015-06-15 18:43:32

Több hazai sört adtak el tavaly, mint az azt megelőző évben és idén hasonló eredményekre számítanak - közölte a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ). A prémium sörökből tavaly 23 százalékkal több fogyott, mint 2013-ban, a szervezet tagjai pedig összesen 6,2 millió hektoliter sört állítottak elő 2014-ben. A kedvező folyamatok hátterében a sörök minősége és a megfelelő termékjelölés állhat.

Mintegy két százalékkal több magyar sört értékesítettek tavaly, és idén is hasonló tendenciára lehet számítani. A szervezett tagvállalatai, a Borsodi Sörgyár Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt. magyarországi gyáraiban összesen 6,2 millió hektoliter sört állítottak elő 2014-ben, a prémium sörökből pedig 23 százalékkal több fogyott, mint az azt megelőző évben.

Becslések szerint az MSSZ tagjai tavaly 66,2 milliárd forinttal járultak hozzá a közteherviseléshez, és 25 ezer embernek nyújtottak munkát. A szövetség szerint a kedvező piaci folyamatok annak köszönhetők, hogy a magyar sörgyártók minőségi söröket állítanak elő és megfelelő termékjelöléseket használnak. Ezért annak érdekében, hogy ezt a folyamatot ösztönözzék "Sör mi több" néven rendezvénysorozatot indítottak.

Kapcsolat