Sörlap hírek

A medve velünk van! - Itt a Csíki sör új reklámja

Sörlap.Hu | 2015-09-23 16:41:56

Idén júliusban az Igazi Csíki Sör gyártója javára döntött a Heinekennel szemben az európai védjegyhivatal, a Hargita megyei törvényszék azonban első fokon helyt adott a Heineken keresetének. A székelyföldi kis sörfőzde most egy újabb reklámfilmmel válaszol a holland multinacionális cégnek.

Idén júliusban megerősítette az Igazi Csíki Sör márkát az európai Belső Piaci Harmonizációs Hivatal, elutasítva a Heineken Romania óvását, amely a védjegy megsemmisítését kérte. A védjegyhivatal akkor megállapította, hogy az Igazi Csíki Sör szóvédjegyként sem megjelenésében, sem kiejtésében, sem tartalmilag nem téveszthető össze a Premium Ciuc megnevezéssel, a keresetet elutasította és a Heinekent a költségek megtérítésére kötelezte.A székelyföldi sörfőzde ellen bírósági úton is fellépett a multinacionális cég, azt állítva, hogy a termékelnevezés megtévesztően hasonlít az általa gyártott Premium Ciuc sörmárkához. A Hargita megyei törvényszék első fokon helyt adott a Heineken keresetének, és megtiltotta az Igazi Csíki Sör gyártójának a termék forgalmazását. A két cég azóta is perben áll egymással, a harc folytatódik, és ennek kapcsán a kis cég egy új animációs reklámfilmet készített el.

A Csíki Sör Manufaktúra első, tavalyi reklámfilmjében medve támad rá egy férfire, de az megvédi sörét az állattól. Az új kisfilmben pedig folytatódik a harc az Igazi Csíki Sörért: ebben ezúttal feltűnik egy holland facipős figura is, aki - míg a férfi és a medve birkóznak - elvenni próbálja a patakba elhelyezett sört.

Kapcsolat