Média ajánló

Találékonyság, panaszkodás és sörözés - ez is közös bennünk!

Sörlap.Hu | 2016-04-18 18:16:28

Sírva vigad a magyar - tartja a régi mondás. A dolgokhoz való kissé pesszimista hozzáállásunk régóta jellemez bennünket, de tényleg ez a legfőbb ismérvünk? A Soproni most összegyűjtötte, milyen sajátosságaink vannak nekünk, magyaroknak.

A Soproni 1895 óta részese a mindennapi életünknek, és az elmúlt több mint 120 év során volt alkalma közelebbről megismerni a magyar szokásokat. Hazánk legnépszerűbb söre ezért úgy döntött, hogy megmutatja, mi a közös a magyarokban: milyen tulajdonságok jellemeznek bennünket, melyek azok a szokások, amelyek megkülönböztetnek minket más nemzetektől, és hogyan reagálunk az egyes helyzetekben.

"A márka célja, hogy humorosan hívja fel a figyelmet a magyarok jellemzőire. A kampány központi elemének számító reklámfilmben is azt üzenjük, hogy mindenkinek van vicces, idegesítő vagy rossz szokása, ugyanakkor közösen a negatív dolgokat is pozitívba tudjuk fordítani, tehát ahelyett, hogy folyton panaszkodnánk, nézzük együtt a dolgok jó oldalát. Bízunk abban, hogy az üzeneteink beszélgetésekre inspirálják az embereket, és a baráti sörözések alatt jót mosolyognak azon, amilyenek vagyunk" - mondta Molnár Orsolya, a Soproni márkamenedzsere.

A márka a filmben többek között kiemeli azt, hogy nincs olyan étel, amihez ne tudnánk kenyeret enni, bármit megteszünk, hogy a sportközvetítéseket lássuk, kreatívak vagyunk a sörnyitásban is, és percekig tudunk úgy káromkodni, hogy nem ismételjük el kétszer ugyanazt a szót.

Ezentúl sok más közös tulajdonságunk van: nem szeretünk a boltokban sorban állni, a filmek végén a stáblistában mindig a magyarokat keressük, és a kívánságműsorokban a dalokat mindig azoknak küldjük, akik szeretik. Szerinted mi a közös bennünk?

A magyar szólások és közmondások között is találunk olyanokat, amelyek a nemzetünk jellegzetességeire mutatnak rá. Azt például mindenki tudja, hogy a magyar ember evés közben nem beszél, de az említett mondások közül sok feledésbe merült. Néhány még fellelhető alapigazság: "Nyelve hegyén hordja a szívét a magyar", "Magyarnak elég egy horkantás", "Könnyű a magyart lóra ültetni, de nehéz leszállítani", "A magyar embernek vásár után jön meg az esze". Ezek szerint leginkább indulatosak és szókimondóak vagyunk.

Kapcsolat