Érdekességek a sörvilágból

Személyre szabott sör DNS-ből

Sörlap.Hu | 2016-12-15 16:56:00

A londoni Meantime Sörfőzde egyedülálló ötlettel állt elő nemrégiben. Ciaran Giblin, a cég sörmestere ugyanis azt találta ki, a lehető legszemélyesebb italokat fogja elkészíteni. Ehhez pedig nem kell semmi más a szokásos alapanyagokon kívül, mint a megrendelő DNS-e, amelynek segítségével egészen különleges söröket gyárthatnak.

Giblin ehhez elsőként saját magával tett egy kísérletet (a nyálát felhasználva), s annyira elégedett volt a végeredménnyel, hogy a 23andMe genetikai laborral karöltve kezdte el kidolgozni a személyes sörök elkészítési módját.

A kliensek nyálmintát adnak, amelyet a genetikusok megvizsgálnak, s a kapott eredmények alapján a megrendelő személyéhez leginkább illő sörtípust készítik el. Ezek után természetesen a megrendelő előkóstolást is végezhet, hogy valóban elégedett-e a végeredménnyel. Ha nem, akkor természetesen finomhangolnak a készterméken.


A végeredmény 25 ezer fontba (közel 9,5 millió forintba) kerül, ezért viszont minimum 12 hektoliternyi, egyedi sört kaphatunk. Ezen felül pedig megismerkedhetünk azzal is, hogyan zajlik a főzési folyamat.

Külön kérésre - és persze további felárért - a Meantime saját söröscímkét és söröspoharat is tervez nekünk.

Kapcsolat