Érdekességek a sörvilágból

Sör zuhanyzáshoz

Sörlap.Hu | 2017-01-17 21:13:00

Igazán nagy bajban vannak manapság a sörfőzdék: hogyan is tudnák a lehető legeredményesebben bevezetni újabbnál újabb főzeteiket az egyre inkább bővülő és óriási kínálattal rendelkező sörpiacra. Az ötletek néha egészen elképesztőek. Lássuk csak, mi történt most éppen a svédeknél...

A svéd dizájncég Snask, és a szintén svéd PangPang Brewery nemrégiben megalkotta a sokatmondó névvel megáldott Shower Beert. Miután a dizájnercsapat mindig is szeretett volna a saját sört, de a "Snask Lager" túl snassz lett volt egy kreatív ügynökségnek, így csavartak picit a dolgon.

Egy olyan sör jutott eszükbe, ami tényleg beindítja az éjszakát, miközben még csak készülődünk a bulira. Összeálltak a helyi zseni sörfőzőmesterrel, Fredrik "PangPang" Tunedallal, és megcsinálták a Shower Beert, azaz a zuhanyzó sört.


Egy édes, de erős ale született, 18 cl-es kis üvegben, amit három korttyal el lehet pusztítani, akár zuhanyzás közben. Az alkoholtartalma olyan magas, hogy az sem baj, ha pár csepp víz is belefolyik a palackba.

A sör amúgy óriási siker, az első tétel elfogyott azonnal, és már készül a második.

Kapcsolat