Híreink > Megkérdeztük...

Tervünk van a sörös kultúra fejlesztésére!

2014-04-18 15:22:15 | Sörlap.Hu

Egy héttel ezelőtt mutatta be nagyszabású rendezvény keretén belül a Heineken Hungária a külsőleg megújult, valamint portfóliójában gazdagodott Soproni sört. E jeles eseményen, a soproni városházán beszélgettünk Peresztegi Ágnes brand managerrel a Soproni jelenéről, jövőbeli terveiről, valamint a hazai sörös forradalomról, -kultúráról.


Sörszövetségben az erő

2014-02-04 13:17:26 | Sörlap.Hu

Sokan hallhattak már a Magyar Sörgyártók Szövetségéről, de talán még többen vannak azok, akik még sosem találkoztak a szervezet nevével. Pedig Magyarországon - ahogy a világ számos más országában is - működik egy, a nagy sörgyárakat tömörítő érdekképviseleti szervezet. A szövetség céljairól, munkájáról, terveiről kérdeztük Csíkné Dr. Kovács Klára elnököt.


Nincs jó sör Kárpátalján

2012-08-02 13:51:57 | Badó Zsolt

Az emberek már az ókorban a Kék-Nílus völgyében és Mezopotámiában is készítettek sört, azóta egyre népszerűbb ez az alkoholtartalmú hűsítő ital, amelyből különösen nyáron meglepően sok fogy vidékünkön is. De azt, hogy igazából mit is iszunk a sörözőben, és hogy milyennek is kellene lennie az igazi sörnek, már sokkal kevesebben tudjuk. Ezekről a titkokról beszélgettünk az eredetileg nagymuzsalyi, de ma Beregszászban élő Pusztai Csaba sörgyártási technológussal, aki sokat elárult szakmája fortélyairól. Megtudhattam tőle azt is, hogy miről lehet megismerni a jó minőségű sört. A tegeződés ezúttal nem a tiszteletlenség jele, régre visszanyúló, fiatalkori ismeretségünk az oka.


Egy elfeledett interjú

2008-04-08 06:52:57 | Sörlap.Hu

Lassan egy éve porosodik virtuális asztalfiókunkban ez az interjú. Hogy miért? Mert elkészülte után alig egy héttel mégsem engedték a közlését. Megígérték, javítani fogják a nyers szöveget, mi pedig csak vártunk, vártunk. Aztán egy idő után szépen elfelejtődött az egész, mígnem néhány napja véletlenül újra megleltük. A Sörlap.Hu azonban nem akar rosszat senkinek, így egy egyszerű játékot találtunk ki: a legfontosabb információkat elrejtjük, annak megfejtését a kedves olvasókra bízzuk. A nyereményről majd később... :)


Érdekességek a Dreher Sörgyár világából

2007-06-01 12:27:09 | Sörlap.Hu

Beharangozott cikksorozatunk a hazai sörgyárakról nemrég indult a Dreher Sörgyár bemutatásával. Mostani interjúnkban Agócs Mónikát, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetőjét kérdeztük.


Beer Brothers - sörtestvérek

2007-03-14 20:27:04 | Sörlap.Hu

A dallamos rockzene rajongói számára jól ismert név a budapesti éjszakában a Beer Brothers. A sörtestvérek gitárduó - Hatlaczky Ferenc és Takács Attila - rendszeres szereplője a legszínvonalasabb élőzenés szórakozóhelyeknek Magyarországon és határainkon túl is. Az igényes zenék és minőségi sörök megszállotjainak terveiről, zenéről és természetesen a sörökről Feri brother mesél a Sörlap olvasóinak.


Wágner Úr - Rejtőről, sörről...

2005-08-05 12:47:17 | Sörlap.Hu

Ha valaki nyitott szemmel jár-kel a hazai internetes szubkultúrában, előbb-utóbb találkozni fog egy régi jó ismerőssel. Wágner úr. Rejtő Jenő hallhatatlan figurája ma itt járkál közöttünk, hatalmas kalapja és kék szakálla van. Több honlap gazdája, meghatározó alakja az Index fórumoknak, s nem utolsósorban Rejtő Jenő emlékéért, nagyobb elismeréséért harcoló honpolgár.


Sörapu

2005-05-17 20:56:13 | Sörlap.Hu

A régi Sörlap olvasói és a házisörök kedvelői minden bizonnyal jól ismerik Sörapu nevét, aki nemcsak házi sörfőzde tulajdonos, de több sörözővel is büszkélkedhet. Új rovatunk, a Megkérdeztük... első beszélgetése vele készült.


Kapcsolat