Híreink > Söröző ajánló

Vendégségben a MALTeR beerstroban

2017-06-08 18:17:22 | Sörlap.Hu

Június 7-én, szerdán a MALTeR beerstro vendégei lehettünk. Az apropó nem volt más, mint egy új magyar sör a "Timbersexual Minnesota Pale Ale" bemutatkozása, premierje. A promóanyag szerint ez "egy new england stílusban készült american pale ale", melynél a sörmester egy új amerikai komlót használt.


A Szeszélyes nyár Ferdinand kísérettel

2011-05-11 08:21:52 | Sörlap.Hu

Mozizzon sör és egy háromfogásos vacsora társaságában 900 forintért - május 13-án pénteken 18 órától Jiri Menzel Szeszélyes Nyár című színes, magyarul beszélő cseh filmgroteszkje kerül vetítésre 3 fogásos menüsor és Ferdinand sörök kíséretében.


Richter - sörfőzde a kórház szélén

2011-02-21 13:40:46 | Libor Vojáček

A Prágát jól ismerő sörtúristák számára is viszonylag ismeretlen az U Bulovky névre keresztelt sörfőzde. Pedig ha valaki a lager mellett időről-időre más söröket is szívesen megkóstol, akkor itt a helye. Kedves magyar sörrajongók, engedjétek meg, hogy bemutassam nektek a cseh főváros eme újabb zarándokhelyét!


Harasó - A novosadi mikro-sörfőzde

2011-01-19 15:09:25 | Libor Vojáček

Átléptünk az új esztendőbe. Ideje, hogy ismét billentyűt ragadjak, s tovább folytassam utazásom a sörvilágban, elmerülve a sörfőzdék, kiskocsmák varázslatos hangulatában. Elsőként azonban boldog új esztendőt szeretnék kívánni minden kedves olvasónak, erős lélekkel és jó egészséggel - hisz ha ez megvan, akkor már nincs nagy baj - na meg sörhabban gazdag napokat.


Rodinny pivovar - Berounsky medved

2009-02-04 08:04:54 | Libor Vojáček

Isten hozott minden kedves magyar sörrajongót - ha csak így virtuálisan is - Berounban. Ebben az egykori királyi városban - ugye ezt mondanom sem kell - hosszú évszázadokra nyúlik vissza a sörkészítés hagyománya. Nagyjából ötszáz évvel ezelőtt kezdődött a folyékony árpalé főzése, mely egészen 1978-ig tartott, amikoris leállították a termelést a Centralbohemian Breweies sörfőzdében. Később, a Pilsner Urquell fejtése ugyan újra életre keltette a sörös hagyományt a városban, azonban az igazi helyi sörök főzése egészen 1998-ig váratott magára.


Szomszédolás Wales-ben - a Ffos y Ffin Sörfőzde

2008-11-25 14:30:17 | Libor Vojáček

Jó hírem van mindazoknak, akik már unják csehországi tudósításaimat. Most ugyanis egy kicsit távolabb merészkedtem, egyenesen Nagy-Britanniába. "Croeso i Gymru", ahogy a walesiek köszöntik az érkezőket saját nyelvükön, mert ugye mondanom sem kell, nem csak angolul beszélnek a britek hazájában. Isten hozozz hát mindenkit ezen az enyhén dombos, takaros, vendégszerető földön, ahol mindenütt tökéletesen nyírt, legelésző birkákba és kövér tehenekbe botlunk. Isten hozott mindenkit a rögbi és az ale-ek, a felsőerjesztésű sörök hazájában!


Az Oslavany sörfőzde

2008-09-09 07:27:56 | Libor Vojacek

Kedves magyar sörimádó barátaim - újra itt vagyok. Mostani kalandozásunk célpontja Dél-Morvaország, egészen pontosan az Oslava parti - mily meglepő nevű - Oslavany. A kicsiny városka egyik fő nevezetessége a XIII. századból ránk maradt Zámek, magyarul kastély, s hol máshol is találhatnánk a helyi sörfőzdét, mint eme kastély falai között?! Azonban annyi bizonyos: amilyen eldugott maga a főzde, legalább olyan nagyszerű sört főz a helyi sörmester.


Chyne Sörfőzde

2008-07-08 12:13:07 | Libor Vojacek

Kedves magyar olvasóim, ahogy azt legutóbb megígértem, Prága mellé kirándulunk. Mint igazi sörrajongók, bizonyára tudjátok, hogy Prága - minden túlzás nélkül - a világ egyik sörfővárosa, ahol számtalan jobbnál jobb sörözővel, étteremmel és egyszerű talponállóval találkozhat minden szerencsés látogató. Ráadásul az ősi belvárosban legalább négy sörfőzde-sörözőt kereshetünk fel egy harminc-perces séta alatt. Ugye nem kell felsorolnom őket?


A Permon Sörfőzde

2008-05-26 06:54:01 | Libor Vojacek

Új rovattal jelentkezünk mától, s egy új tudósítóval. A Sörlap indulásától fogva, ténylegesen a sörös kultura népszerűsítését tűzte zászlajára. Márpedig ebben van mit tanulnunk külföldtől, főleg a hagyományos sörös országoktól. Figyeljünk, tanuljunk hát, máshol hogyan csinálják...


Schussenrieder Élményserfözde

2007-07-04 16:35:20 | Feczo

Mi történik, ha egy párhuzamos világban két hasonló dolog egy időben történik kis különbséggel? Amiről most beszámolnék majdhogynem hasonlóan leírodott éppen. De! csak a történet hasonló, mint mindenhol érvényes, nincsen két egyforma ser a világon. Így beszámolóm során megpróbálom az ismétléseket kompenzálni, értsd más sört önteni ugyanabba a pohárba...


Kaltenecker Sörfőzde Rozsnyó

2007-03-07 21:27:06 | Erdélyi Tamás

Az újév első hónapjában szívélyes meghívót kaptunk rimaszombati barátainktól. A Rimaszombathoz közeli Rozsnyón 10 évvel ezelőtt nyílt meg a Kaltenecker Sörfőzde. Ennek alkalmából jubileumi találkozót szerveztek. Ha nehezen is, de a kedves invitálás hatására 3 fős csapatunk útra kelt Felvidékre.


Az U Fleku és a Kehelyhez

2006-02-06 21:55:30 | Kun Aladár

Tavaly volt szerencsém öt napot Prágában tölteni, így ha már ott jártam, nem hagyhattam ki, hogy ne keressem fel Prága talán két leghíresebb sörözőjét: az U Fleku-t, és a Hostines u Kalicha-t.


Pivovarsky Dum - egy igazi látványsöröző

2005-07-27 11:22:54 | Sörlap.Hu

Ha valaki Prágában jár, több olyan sörözőben is megfordulhat, ahol egyben sörfőzde is működik. Ezen sörfőzde-sörözők egy igen jeles képviselője a Pivovarsky Dum, mely elsősorban sörválasztéka miatt emelkedik ki a többi hasonszőrű műintézmény közül.


Scherdel bajor söröző és kolbászda

2005-03-31 11:36:07 | Csaba

Vannak olyan helyek, ahová visszajárunk és vannak olyanok, ahová csak úgy betérünk. Persze optimális esetben ezen utóbbiakból aztán válhatnak törzshelyek is. Az a gyanúm, hogy az a kis vendéglő, amelyikbe a minap betértünk, nagyon könnyen válhat ezzé.


Négy muskétás pizzéria és söröző

2005-03-16 18:27:17 | Sörlap.Hu

Az ember nem mindí­g kifejezetten sörözőket keres, főleg akkor nem, ha egy picit éhes is! Így esett a választás a Budapest IX. kerületében található pizzériára, mely külső reklámjaival egy sörkedvelő tekintetét is magára vonzza.


Világ Sörház, Budapest

2004-11-17 19:54:11 | Sörlap.Hu

2004 tavaszán nyí­lt meg a Reálszisztéma sörháza, mely méltán viseli a sörház nevet, hiszen Magyarországon az egyik legnagyobb sörválasztékkal rendelkező "söröző". A cí­m miatt kissé félve közelí­tettük meg, hiszen a Váci utca nem elsősorban a szolí­d árakról szól, de a kezünkben lévő reklámanyag már 199 Ft-tól í­gért egy korsó sört.


Ví­ghajós John Bull Pub, Budapest

2004-11-10 14:52:56 | Sörlap.Hu

A John Bull egy igazi franchise kocsma-hálózat, mely ugyanúgy megtalálható Budapesten, mint mondjuk Pekingben vagy Varsóban. Egyfelől szerencsés ez a helyzet, másfelől viszont talán unalmas. Mindenesetre a célkitűzés nemes: az angol kocsmakultúra népszerűsí­tése szerte a világban.


Irish Pub, Szolnok

2004-04-19 19:15:25 | Sörlap.Hu

A Szapáry utcában található í­r pub egy Guinness és egy Tuborg reklámmal csalogatja a vendégeket az utcáról. A kapualjba befordulva egy lépcsőn kell alászállnunk a hőn áhí­tott í­r hangulatért, a kocsma ugyanis egy pincehelyiségben található. Az első benyomás sajnos elég orrbavágó.


Mosselen belga söröző

2003-10-07 15:18:09 | Miriuta Maci

Sörkritika rovatunkat a méltán fogalommá vált "Belga Sörözők" egyik jeles képvielőjével, a Mosselennel folytatjuk, mely a XIII. kerületben a Pannónia u. 14 szám alatt található. A kilencvenes évek elején a Kassay söröző üzemelt itt. Aki emlékszik rá tudja, az sem volt rossz hely.


Fehér Gyűrű söröző

2003-10-07 12:12:11 | Miriuta Maci

Sörtúránk újabb állomáshoz érkezett, ezúttal a Jászai Mari téren jártunk a Fehér Gyűrű sörözőben. Diákként sokszor megfordultunk itt, ezért nagy öröm volt látni, hogy hat-nyolc év múltával is ugyanaz a pincérhölgy szolgált ki minket. (Még mindig nagyon csinos!)


A Tücsök

2003-09-30 18:44:48 | Miriuta Maci

Rendhagyó söröző kritika ez a mostani, mivel nem egy felkapott belga vagy í­r sörözőről szólunk ma, hanem a "minden szentnek maga felé hajlik a keze" mondásból kiindulva (bár szent életet élésemmel kacsolatban megoszlanak a vélemények) a lakóhelyemhez és szí­vemhez legközelebb eső Tücsök Sörkertről szól a fáma.


Kapcsolat