Sörbázis

Bigfoot Sörfőzde

Elérhetőségek

(Alapítva: 2013, Branda Gyula)
Cím: 2182 Domony, Fő út 137.
Telefonszám: 06-30-537-7578
www.bigfootsorfozde.hu
domonysor@gmail.com

Bemutatkozás

A 2013. esztendőben megadatott az a lehetőség, hogy beindítsunk egy újabb hazai sörfőzdét, a Bigfoot-ot. Megkíséreljük a sörfogyasztásnak egy modern, új formáját megteremteni, és evvel törekszünk a mindenkori sörfogyasztók kielégíthetetlen szomjúságának csillapítására.

Söreink készítésénél - a hazai serfőzdék legújabb képviselőjeként - alapvetően felsőerjesztésű technológiát alkalmazunk, amely angol és amerikai receptek felhasználásával nyújt új ízeket, bővebb választékot a vitathatatlan minőséget elváró, sört kedvelő és hozzáértő fogyasztók számára.

Kiemelt törekvésünk vevőink elismerésének elnyerése, az általuk megfogalmazott értékelések maradéktalan felhasználása, igazodva az értékes hazai hagyományokhoz és a korszerű nemzetközi irányvonalhoz. Bízunk benne, hogy ezen visszajelzések segítségével a megfelelő irányba tudjuk irányítani söreink ízvilágának, jellegének fejlődését. Ennek elengedhetetlen formája az évszázados gyakorlat továbbvitele, azaz a tiszta alapanyagoknak alkalmazása: ezek a maláta, a komló, az élesztő és a jó minőségű ivóvíz.

Büszkén jelenthetjük ki sörfőzdénkről, hogy korszerű, és a legújabb kisüzemi sörfőzdék technológiájával rendelkezik. Gyártósorunk megfelel a szakma maradéktalan elvárásainak. Biztosítja a minőségi sörök elkészítését, amely azt jelenti, hogy képes a sörfőzéssel, annak körülményeivel és nem utolsósorban a sör jellemzőivel szemben megfogalmazott és meg nem fogalmazott elvárásokat teljesíteni amelyek közismerten fontos szerepet játszanak az ízek alakulásában vagy akár a sörök eltarthatóságában.

Söreink

Brand-Ale: Sörfőzdénk szortimentjének belépő szintű söre, amely megjelenésében egy becsvágy nélküli, barátságos, de frissítő erejű, szűrt sör. Négy és fél százalékos alkoholtartalma kiváló lehetőséget nyújt akár a közepesnél nagyobb mennyiség elfogyasztására is.

Silver Street: Világos búzasörünk. A Weihenstephan színtenyészet élesztőjével készül, mely a világ legjobb törzseként ismert. Eme sörünknek búza és pilseni maláták kölcsönöznek további fantasztikus és harmonikus aromákat. A főzési folyamat eredményeként egy szűretlen, világos terméket kapunk, amelynek végerjedése 5,4 %-on fejeződik be.

Razzia: Sötét búzasörünket szintén felsőerjesztéssel készítjük. Félbarna színe hűen tükrözi azt az odafigyelést, amely elengedhetetlen ennek a fajta sörnek az elkészítéséhez. Habitusát négyféle színes maláta jellemzi, ezek a pilseni, a müncheni, a Carared és a búza. Ízére a már említett Weihenstephan élesztő gyakorol összetéveszthetetlen hatást.

Chicago: A korai XX. század ízeire emlékeztető Alphonse Pale-Ale. Gyönyörű vöröses színét számtalan minőségi malátából nyeri, amelyeken kívül Saphir és Tradition aromakomlókat adunk hozzá. Összességében egy visszafogott komlózású, selymes, simulékony sör, amiben harmonikusan oszlanak el benne a bogyós gyümölcsök aromái és illatai.

Al'e Capone: Alapanyagaink kiválasztásakor jelentős energiát fordítottunk az ideális eredmény eléréséhez, ez a szemlélet ennél a Pale-Ale-nél sem változik. Körültekintően összeállított receptünk ismét ötféle malátát ír elő. Komlóinkból az erős Herculest több lépcsőben adagoljuk cefrézés után, ennek ellenére egy frissítő, tavaszi mezők illatára emlékeztető Ale-t kapunk.

Porter: Sötét, édes íz felé hajló, alkohol tartalmát tekintve 5,6 % -os, közepesen erős, tradicionális barna sör. Ízében a müncheni maláta dominanciája uralkodik, kóstolásánál testes jelleme szembetűnő.

Galéria
Kapcsolat