Sörbázis

Borsodi Sörgyár Kft.

Elérhetőségek

(Alapítva: 1973, Molson Coors Brewing Company)
Cím: 3574 Bőcs, Rákóczi utca 81.; 1138 Budapest, Váci út 187.
Telefonszám: 06-46-529-600; 06-1-778-6000; Zöld szám: 06-80-911-034
www.borsodisorgyar.hu
vevoszolgalat@molsoncoors.com

Bemutatkozás

Magyarország egyik legnépszerűbb sörének gyártója és forgalmazója, a Borsodi Sörgyár Kft. 1973-ban kezdte meg működését a Miskolc melletti Bőcs községben.

A Borsodi Sörgyár a söripar meghatározó innovátora, mindig gyorsan és rugalmasan igazodik a fogyasztói, piaci igényekhez. Termék- és csomagolás-innovációival folyamatosan új trendeket diktál a hazai sörpiacon, nevéhez fűződik az első alkoholmentes és az első fémdobozos sör megjelenése Magyarországon. A Borsodi Sörgyár 2011-ben vezette be a hazai piacra az első, széles körben elérhető ízesített söröket, a Borsodi Friss termékcsaládot, amelynek termékpalettája azóta is folyamatosan bővül.

A Borsodi Sörgyár a 90-es években tagja lett a belga Interbrew vállalatnak. Ez később Ambev vállalattal történő összeolvadása után Inbev néven működött tovább, majd 2008-ban egyesült az Anhauser Busch-sal és felvette az AB Inbev nevet. Miután a CVC Capital 2009-ben felvásárolta a közép-európai sörgyárakat, a cégcsoport Starbev néven működött tovább. 2012. június 18-án a kanadai székhelyű Molson Coors sörgyártó vállalat vásárolta fel a StarBev csoportot, és lett a Borsodi Sörgyár tulajdonosa. A Molson Coors európai leányvállalatával együtt, prágai központtal jött létre a Molson Coors Europe (MCE). A Molson Coors Europe széleskörű termékpalettájának köszönhetően Közép-Európa piacvezető sörgyártója, amely Csehország mellett a magyar, a bolgár, a román, a horvát, a szerb, a montenegroi, a bosznia-hercegovinai és a szlovák piacon is jelen van.

A Borsodi évek óta elkötelezett támogatója olyan regionális és országos kezdeményezéseknek, mint a Hegyalja Fesztivál, a Miskolci Sörfesztivál, a támogatott események sorozata a siófoki Borsodi Beach Club-bal bővült 2013-ban. Emellett a társadalmi felelősségvállalásra (Our Beer Print Month) és a sporttámogatásra is nagy hangsúlyt helyez, nemrég a Mezőkövesd-Zsóry FC labdarúgó csapat támogatója lett.

2013-ban mutatta be a sörgyár a Borsodi Super Dry-t, amely új kategóriát teremtett a hazai sörpiacon: a tökéletes sörélmény megmarad, míg a megszokott keserű utóíznek nyoma sincs.

Söreink

Borsodi
Borsodi Bivaly
Borsodi Búza
Borsodi Friss (Citrom, Grapefruit, Alma, Feketeribizli-Lime, Citrom Zero, Grapefruit Zero)
Borsodi Super Dry
Rákóczi
Frich Fassl
Riesenbrau
Welsenburg
Königsbrau
Wundertal

Licenc márkák
Staropramen
Stella Artois
Beck's
Löwenbrau
Spaten

Import márkák
Hooegaarden
Leffe
Belle-Vue

Galéria

Kapcsolat