Sörbázis

Gyertyános Serfőzde

Elérhetőségek

(Alapítva: 1996, Gyertyános Kft./Kecskés István)
Cím: 3534 Miskolc, Kiss tábornok út 55.
Telefonszám: 06-30-958-4673
www.gyertyanos.hu
info@gyertyanos.hu

Bemutatkozás

Sörfőzdénk 1996-ban nyitotta meg kapuit Miskolcon a Diósgyőri Vár szomszédságában, a festői szépségű Hámori Tó vonzáskörzetében.

Lager és Ale típusú söreinket a pilseni és belga maláták ideális keverékéből készítjük. Kezdetben mi is, mint sokan mások a klasszikus világos és barna sörök gyártásával foglalkoztunk. Később a rendezvényeken való folyamatos részvétel alatt döbbentünk rá arra, hogy valami különlegessel kellene előrukkolni, így született meg elsőként hazánkban egyik sörkülönlegességünk a Hámori Meggy Sör.

Rendezvényeinken meggysörünket nagy megelégedettséggel fogyasztották, melyet téli rendezvényeken forralva is értékesítettünk. Az elmúlt években történt sörforradalom és a fogyasztói érdeklődés hatására mi is próbáljuk felvenni a lépést az egyedi sörök készítésének terén. Söreink igazi kézműves termékek és egyre keresettebbek.

Söreink

Hámori Világos: Tipikus bajor házi jelleggel felruházott aranysárga színű, ízében kellemesen komlózott, kissé száraz, de zamatos 4,6% alkoholtartalmú karakteres lager.

Hámori Keserű Csoki: Csokoládémaláta felhasználásával készített barna sörkülönlegesség, melyben a komló keserű íze, a karamellmaláta édeskés illata és a csokis jegyek fantasztikus ízvilágot képeznek. Elmondhatjuk, hogy egy kitűnően sikerült termékünk.

Hámori Tök: Egy jól megkomponált, sejtelmesen mély aranysárga színű, fűszerek, sütőtökvelő- és püré hozzáadásával készülő különlegesség, mely egyik legkedveltebb idényjellegű sörünk. A fűszerek közül említést érdemel a szegfűbors. Alkoholtartama: 5,5%.

Hámori Banán: Eleinte rendezvényekre készített, majd egyre keresettebb felsőerjesztésű (Ale) elegáns, szalmasárga színű, banán hozzáadásával készített zamatos, enyhén gyümölcsös illatú specialitás.

Hámori Meggy: Egyik legnépszerűbb versenysörünk, mely a legutóbbi Nemzetközi Sörversenyen kategóriájában I. helyezést ért el. Különlegessége a meggy és a maláta hibátlan elegyében rejlik. Igazi nyári hűsítő ital, mind a hölgyek mind az urak szívesen fogyasztják. Az erős bíborvörös szín, a kellemes meggy- és komlóillat és az édeskésen gyümölcsös ízvilág mellett (melyet a felsőerjesztés is elősegít) a magasabb alkoholtartalom (5,5%) nem zavaró, remekül elbújtatott.

Elixir 18: Ezen az éven új sörkülönlegességgel jelenünk meg Elixír 18 néven. Ez egy 18 Ballingos sörkülönlegesség, nevében is jelzi, hogy gyógynövényekből készült alkoholos főzet. A gyógynövényekről köztudott, hogy nem mindegy hol terem, mi a Hortobágyon termett gyógynövényeket használunk a sör készítéséhez, és narancshéjjal, római köménnyel, korianderrel, stb. fűszerezzük. Nagyon fontos a maláta keverék, amit az elmúlt években kísérleteztünk ki a sörhöz. Az ital színében mély aranysárga színű, habkoronája karakteres, már illatában is különlegeset jelez, ízében jól felfedezhető a fűszeres gyógynövény ízvilág, a komlózása egyedi, mivel az egyik gyógynövény jól helyettesíti a komlót. A sör kedvelőinek nagy élvezetet nyújt, mert a sört szinte harapni lehet.

Hámori Birsalma: Kimondottan a téli időszakban készített felsőerjesztésű különlegességünk. A birsalma mind a sör ízében és illatában karakteres, jól felismerhető, mely a gyümölcsös sörök kedvelői között igazi élményt nyújthat.

Füstös-fűszeres-chilis sör: Belga típusú felsőerjesztésű egyedi sörünket füstös és fűszeres maláták keverékéből készítjük, chili, fűszerpaprika és bors hozzáadásával. A 18 balling-fokra főzött sörünkben az összetevők diszkrét ízvilágot képeznek, mely a sör utóízében is remekül megjelenik.

Galéria


Kapcsolat