Sörbázis

Rizmajer Sörfőzde

Elérhetőségek

(Alapítva: 1994, Rizmajer József)
Cím: 1212 Budapest, Szebeni u. 16.
Telefonszám: 06-1-277-4871, 06-20-945-9026
www.rizmajersor.hu
rizmajersor@t-online.hu

Bemutatkozás

A csepeli Rizmajer Sörfőzde mintegy két évtizede gyárt kézműves söröket, amelyek különleges, egyedi ízvilágát, valamint minőségét a hagyományos, "konzervatív" sörfőző eljárások épp úgy meghatározzák, mint a legújabb technológiák és az innovatív eszközök, berendezések alkalmazása.

A Rizmajer Sörfőzde 1994-es alapítása óta számos fejlesztésre, technikai újítás bevezetésére került sor, egy dologban azonban a Rizmajer sosem ismert kompromisszumot: a sör minőségében. A sörgyártás során a Rizmajer kizárólag természetes alapanyagokat használ fel. A klasszikus összetevők - a víz, a maláta, a komló és a sörélesztő - mellett azonban számos új sörtípus gyártása is megkezdődött az elmúlt időszakban, így a Rizmajer sör kedvelői hamarosan megízlelhetik különleges fekete sört (Rizmajer Cingulus fekete sör), valamint az országban és a közép-kelet-európai régióban is igazi ritkaságnak számító kukoricasört (Rizmajer Cortez).

A Rizmajer Sörfőzde kezdetben a Kaltenecker-technológiát, -berendezést és receptúrát alkalmazta, az évek során pedig folyamatosan a fogyasztói, vásárlói és sörkedvelői igényekhez igazította gyártástechnológiáját és berendezéseit. A sörfőzde kapuit jelenleg több száz liter sör hagyja el naponta. A Rizmajer - immár több mint egy évtizede - az élelmiszeripariban általánosan alkalmazott HACCP minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik.

Annak érdekében, hogy a Rizmajer Söröket a kiskereskedelmi egységek mellett a sörbarátok egyedi környezetben is megízlelhessék, 2012 április végén Csepelen megnyitottuk a Rizmajer Kézműves Sörházat.

Söreink

Rizmajer Világos (Szebeni Ászok): A Szebeni Ászok a Rizmajer Sörfőzde első főzeteként született meg 1994-ben, azóta számos díj és sördiploma öregbítette hírnevét. A Rizmajer Világos egy klasszikus, könnyed láger sör. A tükrös tisztaságú, 10,5 Balling fokos világos sör harmonikus ízét a pilseni maláta és a komló különleges főzési eljárása biztosítja. Alk.4,3% (V/V) Összetevők: ivóvíz, pilseni maláta, sörélesztő, komló.

Rizmajer Konyakos-Meggyes Sör: Gyümölcsös sörkülönlegesség. Meggy velőre fejtett láger sör konyakkal lágyítva. A Rizmajer konyakos-meggyes söre egyedi, saját receptúra alapján készül. Alk. 4,3 % (V/V) Összetevők: víz, pilseni,maláta, meggyvelő, komló,konyak, sörélesztő.

Rizmajer Cingulus fekete sör (Porter sör): Az "éjfekete csepeli porter" egy 17 Balling fokos sörkülönlegesség. A Rizmajer Porter sört egyedülállóan gazdag ízvilág és különleges zamat jellemzi. A főzés során olyan speciális összetevőket használunk, mint a müncheni maláta, a pilseni maláta, a kristály maláta, a fekete maláta, valamint az ale típusú sörélesztő. A 6,5 százalék alkohol tartalmával a sörünk "erős", mint a római katonák fegyvertartó öve a cingulus és fekete mint a piarista szerzetesek derék szalagja, aminek szintén cingulus a neve. A Porter söröket eredetileg a XIX. századi angol dokkmunkások számára készítették. Alk. 6,5% (V/V) Összetevők: pilseni maláta, müncheni maláta, kristály maláta, fekete maláta, ale típusú sörélesztő, komló.

Rizmajer Cortez kukoricasör: A Cortez egy mexikói kocsmasör, amelynek ízvilága karakteresen különbözik a malátából készül söröktől. Míg a kukoricagríz a legtöbb sörfőzdében egy pótanyagot jelent, a Rizmajer Cortez sörének alapját, a sör főzésének gerincét jelenti. A Cortez a Rizmajer Sörfőzde különleges, kísérletező kedvű hozzáállásának eredménye. A testes és vaskos Cortez kukoricasör 12,5 Balling fokos, legfontosabb összetevői pedig a csírátlanított kukorica gríz és a pilseni maláta. Azért nem kukoricás sör hanem kukorica sör, mert a szárazanyagok között a kukorica tartalma 55 százalék felett van. Finom, lágy, láger élesztővel. A Cortez különleges, elsősorban mexikói ételek kiváló kísérője. A Rizmajer kukoricasörének ízvilága főként azokkal az ételekkel harmonizál, amelyek összetevői között a kukoricaliszt is megtalálható. Alk. 5,5% (V/V) Összetevők: csírátlanított kukorica gríz, pilseni maláta, sörélesztő, komló, enzim.

Rizmajer mézes-narancsos gyömbérsör: A Rizmajer 12 Balling fokos mézes-narancsos gyömbérsör a sörfőzde egyik hagyományos terméke, amint eddig karácsonyra készítettünk meglepetésként, de a sikerre való tekintettel egész évben tervezzük a főzését . A pikáns sörkülönlegességet a forró sörlében feloldott narancs, méz és gyömbér aromái egészítik, amelyek harmonikus ízzé lágyítják a komló keserűségét. A Rizmajer mézes-narancsos gyömbérsöre egyedi, saját receptúra alapján készül. Alk. 5,5 % (V/V) Összetevők: ivóvíz, pilseni maláta, karamell maláta, narancs, méz, gyömbér, sörélesztő, komló.

Rizmajer Búza: Különleges szűretlen búzasör, magas alkohol tartalommal. Alk.6.5% (V/V) Összetevők: ivóvíz, búza maláta, bécsi maláta, pilseni maláta, crystal maláta, aroma komló, sörélesztő.

Rizmajer Kárácsonyi Sör: Klasszikus könnyed fűszeres láger sör, mely az ünnepek hangulatát idézi. Alk. 5,5 % (V/V) Összetevők: ivóvíz, pilseni maláta, melanoid maláta, karamell maláta, zabpehely, méz, fahéj, ale típusú élesztó, szegfűszeg.

Rizmajer Maibock: Tavasz köszöntő Májusi Baksör a jellemző erősen komlózott ízjegyekkel. Alk. 6,5% (V/V) Összetevők: ivóvíz, müncheni maláta, pilseni maláta, melanoid maláta, bécsi maláta, karamell maláta, zafír komló, sörélesztő.

Kapcsolat